Οικονομία

Μετάλλαξη Όμικρον: Ανησυχία για τις τιμές ενέργειας λόγω της νέας παραλλαγής

Μετάλλαξη Όμικρον: Ανησυχία για τις τιμές ενέργειας λόγω της νέας παραλλαγής
Μετάλλαξη Όμικρον: Ανησυχία επικρατεί και στο κομμάτι της ενέργειας λόγω της νέας μετάλλαξης Όμικρον καθώς οι επιπτώσεις καταγράφηκαν στις τιμές της ενέργειας, όπου παρατηρήθηκε πτώση, σε αντιστάθμισμα της ανοδικής πορείας των προηγούμενων ημερών.

Ανησυχία επικρατεί και στο κομμάτι της ενέργειας λόγω της νέας μετάλλαξης Όμικρον καθώς οι επιπτώσεις καταγράφηκαν στις τιμές της ενέργειας, όπου παρατηρήθηκε πτώση, σε αντιστάθμισμα της ανοδικής πορείας των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, και στην Ελλάδα η τιμή χονδρικής του ρεύματος υποχώρησε κατά σχεδόν 100 ευρώ σε δύο 24ωρα.

Η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε κατά 13% ή κατά 10 δολάρια το βαρέλι επιστρέφοντας στα επίπεδα του Αυγούστου.

Τιμή αργού πετρελαίου:

  • Τιμή 26/11: 68,2 δολάρια
  • Ημερήσια μεταβολή: -13%

Η τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα έπεσε από τα ιστορικά υψηλά των 285 ευρώ η μεγαβατώρα στα 195 ευρώ μέσα σε δύο 24ωρα.

Τιμή ηλεκτρικού ρεύματος (τιμή χονδρικής στην Ελλάδα)

  • 25/11: 285€/MWh
  • 27/11: 216€/MWh
  • 28/11: 195 €/MWh

Σταϊκούρας: Παρεμβάσεις 1 δισεκατομμυρίου για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Η κυβέρνηση θα στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο χρειαστεί, αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός στην Real και το Γιώργο Σιαδήμα το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων ανέρχεται στο 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για το αν θα συνεχιστούν τα μέτρα και το νέο έτος

“Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει, από την αρχή της ενεργειακής κρίσης, ότι στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και αυτό θα συνεχίσει να κάνει για όσο χρειαστεί. Σας θυμίζω ότι τα μέτρα ενίσχυσης των πολιτών για τις αυξήσεις στην αγορά ενέργειας ανέρχονταν, τον Σεπτέμβριο, στα 200 εκατ. ευρώ, διευρύνθηκαν σημαντικά τους επόμενους μήνες, ώστε να καλύψουν τις νέες ανάγκες που δημιούργησαν οι διεθνείς εξελίξεις στις τιμές, και πλέον το συνολικό ύψος των βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για τον περιορισμό των επιπτώσεων της αύξησης του πληθωρισμού ανέρχεται στα 1,1 δισ. ευρώ” ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας ενώ παράλληλα δήλωσε ότι θα συνεχιστούν για όσα απαιτηθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments