Οικονομία

Goldman Sachs για μετάλλαξη Όμικρον: Τα 4 σενάρια για τον αντίκτυπο στην οικονομία

Goldman Sachs για μετάλλαξη Όμικρον: Τα 4 σενάρια για τον αντίκτυπο στην οικονομία
Goldman Sachs για μετάλλαξη Όμικρον: Η μετάλλαξη Όμικρον δημιούργησε ρήγμα στις ελπίδες για παγκόσμια ανάκαμψη της οικονομίας το 2022.
Goldman Sachs για μετάλλαξη Όμικρον: Η μετάλλαξη Όμικρον δημιούργησε ρήγμα στις ελπίδες για παγκόσμια ανάκαμψη της οικονομίας το 2022.

Η μετάλλαξη Όμικρον δημιούργησε ρήγμα στις ελπίδες για παγκόσμια ανάκαμψη της οικονομίας το 2022. Ένα από τα χειρότερα σενάρια είναι αν η μετάλλαξη το χειρότερο σενάριο απαιτήσει την επιστροφή σε lockdowns που παραλύουν την ανάπτυξη.

Ποια τα τέσσερα σενάρια από την Goldman Sachs

Αρνητικό σενάριο: Η μετάλλαξη Όμικρον μεταδίδεται ταχύτερα από τον «προκάτοχό» της, δηλαδή την Δέλτα, εξέλιξη που θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβραδυνθεί το πρώτο τρίμηνο του 2022 η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας κατά 2% σε τριμηνιαία βάση, ή χονδρικά κατά 2,5% κάτω από τις τρέχουσες προβλέψεις της Goldman Sachs. Για το σύνολο του νέου έτους η παγκόσμια οικονομία επεκτείνεται κατά 4,2% ή ο,4% κάτω απλό τις τρέχουσες προβλέψεις, ενώ είναι «διφορούμενες» οι προοπτικές για τον πληθωρισμό.

Πολύ αρνητικό σενάριο: Τόσο η σοβαρότητα της νόσου με την μετάλλαξη Όμικρον όσο και η προστασία έναντι της νοσηλείας σε νοσοκομείο είναι σημαντικά χειρότερες σε σύγκριση με την παραλλαγή Δέλτα. Η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας δέχεται ως εκ τούτου σφοδρότερο πλήγμα, ενώ «η επίπτωση στον πληθωρισμό είναι και πάλι διφορούμενη».

Σενάριο «λανθασμένου συναγερμού»: Η μετάλλαξη Όμικρον μεταδίδεται βραδύτερα συγκριτικά με τη Δέλτα και δεν έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη και τον πληθωρισμό και

Θετικό σενάριο: Η μετάλλαξη Όμικρον είναι ελαφρώς πιο μεταδοτική, αλλά προκαλεί πολύ λιγότερο σοβαρή νόσο. Σ’ αυτό το υποθετικό σενάριο «κανονικοποίησης», μια καθαρή μείωση του βάρους από τη νόσο επιτρέπει στην παγκόσμια ανάπτυξη να κινηθεί υψηλότερα από τη βασική γραμμή της Goldman Sachs με πληθωρισμό πιθανώς χαμηλότερο, καθώς επιταχύνονται η εξισορρόπηση της ζήτησης και η ανάκαμψη στην προσφορά προϊόντων και εργασίας

ΠΟΥ για μετάλλαξη Όμικρον: Δεν είναι ακόμη σαφές αν είναι πιο μεταδοτική ή αν προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με ανακοίνωσή του ανέφερε πως δεν είναι ακόμη σαφές αν η νέα μετάλλαξη όμικρον είναι πιο μεταδοτική ή αν προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι καταγράφονται αυξημένα ποσοστά νοσηλείας στη Νότια Αφρική, όμως αυτό μπορεί να οφείλεται στην αύξηση του συνολικού αριθμού των ανθρώπων που μολύνονται» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments