Οικονομία

Μετάλλαξη Όμικρον: Φόβος σε χρηματιστήρια και αγορές για ντόμινο εξελίξεων

Μετάλλαξη Όμικρον: Φόβος σε χρηματιστήρια και αγορές για ντόμινο εξελίξεων
Μετάλλαξη Όμικρον: Κλίμα φόβου επικρατεί στις αγορές και τα χρηματιστήρια λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, για την οποία δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία.

Κλίμα φόβου επικρατεί στις αγορές και τα χρηματιστήρια λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, για την οποία δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία. Στις συνεδριάσεις των χρηματιστηρίων επικρατούν πτωτικές τάσεις ενώ η αγορά ακολουθεί το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν απώλειες στο 1%, ενώ σημαντική πτώση δείχνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.

Τι δείχνουν οι Ευρωπαϊκοί δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 στις πρωινές συναλλαγές υποχωρούσε κατά 1%, με τις μετοχές του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου να υποχωρούν κατά 1,8% καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες. Αυτή την ώρα, χάνει 1,18% στις 461,74 μονάδες. Ολοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε αρνητικό έδαφος.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 1,03%, ο γερμανικός DAX χάνει 1,21%, ο γαλλικός CAC 40 με πτώση 1,41%, ο ιταλικός FTSE ΜΙΒ με πτώση 1,31% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 1,12%.

Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει νέο κύμα αβεβαιότητας και για το εάν πλέον θα τηρηθούν οι οδικοί χάρτες που έχουν χαράξει οι κεντρικές τράπεζες ως προς τη στροφή σε πιο σφιχτή νομισματική πολιτική ή εάν θα υπάρξει καθυστέρηση ή και «πάγωμα» στην άρση των μέτρων στήριξης.

Ποια στοιχεία είναι διαθέσιμα για την παραλλαγή Όμικρον

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Στεφάν Μπανσέλ ανέφερε ότι τα στοιχεία που έχουμε έως τώρα για την παραλλαγή Όμικρον σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων δεν επαρκούν, για να έχουμε πλήρη εικόνα θα περιμένουμε 2 με 6 εβδομάδες.  Σε συνέντευξή του στο CNBC δήλωσε επίσης ότι πιστεύει πως η παραλλαγή Ομικρον είναι πιο υψηλής μεταδοτικότητας από την Δέλτα, ενώ θεωρεί πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί από πολλές κυβερνήσεις θα καθηστερήσουν την μετάδοση του ιού. Οι Επιστήμονες για Όμικρον δείχνουν ακόμα ανήσυχοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments