Ελλάδα

Παραλλαγή Όμικρον: Οι πρώτες δηλώσεις του ασθενή «μηδέν» στην Ελλάδα

Παραλλαγή Όμικρον: Οι πρώτες δηλώσεις του ασθενή «μηδέν» στην Ελλάδα
Παραλλαγή Όμικρον: Ο υπουργός υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι βρέθηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, κατά την ενημέρωση για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60, ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα. Μάλιστα ο ασθενής μηδέν είναι πλήρως εμβολιασμένος

Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, παρουσιάζοντας ήπια συμπτώματα. Ήρθε στην Ελλάδα από τη Νότια Αφρική στις 26 Νοεμβρίου και ήταν καλά στην υγεία του. Επιστρέφοντας, είχε κάνει μοριακό τεστ, ενώ είναι και πλήρως εμβολιασμένος έναντι του κοροναϊού. Τις επόμενες ημέρες έκανε και σειρά από rapid test, με το τρίτο στη σειρά να βγαίνει θετικό, την περασμένη Δευτέρα. Μετά, ο άνδρας απευθύνθηκε σε εργαστήριο στα Χανιά για μοριακό τεστ, το οποίο βγήκε επίσης θετικό, και ύποπτο για την μετάλλαξη Όμικρον. Όμικρον

Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Μιλώντας στο MEGA, ο άνδρας υποστηρίζει πως δεν έχει έχει κάποιο επίσημο χαρτί που να δηλώνει ότι έχει νοσήσει από την παραλλαγή Όμικρον. Σημειώνει, ωστόσο, ότι νιώθει καλά και ότι δεν έχει κάποιο σύμπτωμα.

Ένας ισχυρισμός του ίδιου, ωστόσο, που προκαλεί ερωτηματικά είναι ότι έμαθε πως είναι φορέας αυτής της παραλλαγής από τα κανάλια. Μιλώντας στο Open, ο «ασθενής μηδέν» είπε χαρακτηριστικά πως κανένας επίσημος οργανισμός δεν τον ενημέρωσε.

«Το έμαθα για την Όμικρον, ότι την έχω, από τα κανάλια. Κανένας επίσημος οργανισμός δεν με ενημέρωσε. Είμαι εμβολιασμένος και αυτή τη στιγμή δεν έχω κανένα σύμπτωμα. Ταξίδευα από Νότια Αφρική για Ελλάδα, και μετά Αθήνα – Χανιά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι είχε κάνει όλα τα απαιτούμενα τεστ, τόσο rapid όσο και μοριακά, τα οποία είχαν βγει αρνητικά μέχρι που διαγνώστηκε θετικός την τέταρτη ημέρα. «Έχω κάνει όλα τα απαιτούμενα rapid και pcr τεστ, τα οποία ήταν αρνητικά και μετά, την τέταρτη ημέρα, βρέθηκα σε ένα rapid θετικός» υπογράμμισε.

«Δεν χάθηκε χρόνος»

Η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας μετέβη στα Χανιά, ενώ τόνισε -μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV- ότι δεν χάθηκε χρόνος, καθώς υπήρχαν υποψίες δεδομένου ότι ο άνδρας ταξίδεψε από τη Νότια Αφρική. Η ίδια ζήτησε να μην δημιουργείται πανικός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και εξωκυττάριου χώρου του Πανεπιστημίου της Κρήτης Αλ. Ζαφειρόπουλος είπε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα γίνει γνωστό αν κάποια από τις επαφές του ασθενούς εμφανίσει την μετάλλαξη του ιού. Όπως σημείωσε, συνεργεία του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν κι άλλους ελέγχους στις επαφές του άνδρα.

Ο ίδιος τόνισε ότι «έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, τη Δευτέρα εντοπίστηκε για πρώτη φορά το θετικό δείγμα, μπήκε αμέσως για γονιδιωματική ανάλυση και τα ξημερώματα της Πέμπτης είχαμε το αποτέλεσμα. Είναι εκπληκτικά γρήγορο για τα δεδομένα της Ελλάδας και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που λειτουργεί αυτό το σύστημα στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments