Οικονομία

ΑΑΔΕ 72 δόσεις: Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για ρύθμιση οφειλών

ΑΑΔΕ 72 δόσεις: Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για ρύθμιση οφειλών
ΑΑΔΕ 72 δόσεις: Προθεσμία μέχρι τέλος του μήνα έχουν οι οφειλέτες που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στο της ΑΑΔΕ στην πλατφόρμα  myaade για ρυθμίσεις οφειλών με 36 έως 72 δόσεις.

Προθεσμία μέχρι τέλος του μήνα έχουν οι οφειλέτες που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στο της ΑΑΔΕ στην πλατφόρμα  myaade για ρυθμίσεις οφειλών με 36 έως 72 δόσεις. Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2022.

Ποιους αφορά η ρύθμιση

Η ρύθμιση αφορά όλους όσους έχουν χρέη, ενώ παρέχεται η δυνατότητα η πληρωμή των δόσεων να ξεκινήσει ακόμα και εντός του 2021, αφού πρώτα υποβληθεί η αίτηση και ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της ρύθμισης.

Στη ρύθμιση οι δικαιούχοι μπορούν να ρυθμίσουν σε 36 άτοκες δόσεις ή 72 έντοκες με επιτόκιο 2,5%. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση που ανέρχεται σε ποσοστό 5%. Η υπαγωγή του οφειλέτη στη ρύθμιση συντελείται με την καταβολή της πρώτης δόσης.

Ποιοι εξαιρούνται

  • α) ο φόρος εισοδήματος φορολογικού έτους 2020,
  • β) οφειλές οι οποίες δεν δύνανται να ρυθμίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 22 του ν. 4002/2011 (Α’ 180) και αφορούν ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν με τη σύσταση ειδικών αφορολόγητων αποθεματικών ή σύμφωνα με άλλες διατάξεις και
  • γ) δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής, βάσει δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής ή κατ’ εφαρμογή του ν. 4469/2017.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments