Ελλάδα

Τσίπρας: «Δεκατρία χρόνια μετά, η γενιά του Αλέξη δοκιμάζεται από πολιτικές Μεσαίωνα στην εργασία»

Τσίπρας: «Δεκατρία χρόνια μετά, η γενιά του Αλέξη δοκιμάζεται από πολιτικές Μεσαίωνα στην εργασία»
Τσίπρας: «13 χρόνια μετά, αυτή η γενιά, η πιο μορφωμένη και σκληρά εργαζόμενη, δοκιμάζεται από πολιτικές Μεσαίωνα στην εργασία και τη γνώση».

«Δεκέμβριος 2008, οι μέρες του Αλέξη και της βίαιης ενηλικίωσης μιας γενιάς», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «13 χρόνια μετά, αυτή η γενιά, η πιο μορφωμένη και σκληρά εργαζόμενη, δοκιμάζεται από πολιτικές Μεσαίωνα στην εργασία και τη γνώση», τονίζει και καταλήγει: «Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα που δε θα κλέβει τα όνειρα και το χαμόγελό της».

Η Ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Το τραγούδι που αφιέρωσε ο Παύλος Φύσσας στη μνήμη του Αλέξη

«Συνεχώς, ο μικρός Αλέξης μου θυμίζει / Πως, η ελευθερία του λόγου ακριβά κοστίζει». Με αυτούς τους στίχους ο ράπερ Killah P, ή αλλιώς όπως τον ξέρουμε Παύλος Φύσσας, είπε το τελευταίο αντίο στον Αλέξη  Γρηγορόπουλο. Το 15χρονο αγόρι που, έπεσε νεκρό στα Εξάρχεια από τη σφαίρα ενός αστυνομικού, έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς. Τσίπρας

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι λίγα χρόνια μετά την ηχογράφηση του τραγουδιού, ο Παύλος Φύσσας, θα γινόταν και εκείνος σύμβολο, όχι μιας, αλλά πολλών γενιών αντιφασιστών, όταν δολοφονήθηκε από τη μαχαιριά που του έδωσε ένας ναζιστής της Χρυσής Αυγής.Με αυτό τον τρόπο, σε ένα τραγούδι συναντώνται δύο από τις πιο τραγικές φιγούρες της κοινωνικής ιστορίας των τελευταίων ετών στη χώρα μας: Ο Παύλος Φύσσας και ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Το τραγούδι «Εκτός Ελέγχου» του Killah P περιλαμβάνεται στον δίσκο «Μια μαλακία και μισή», που κυκλοφόρησε το 2012, δηλαδή μόλις μια χρονιά πριν τη δολοφονία του Παύλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments