Ελλάδα

Δίκη ψευτογιατρού: Τι είπε δικηγόρος που εμπιστεύθηκε τον καρκινοπαθή πατέρα της στον Dr Kontos

Δίκη ψευτογιατρού: Τι είπε δικηγόρος που εμπιστεύθηκε τον καρκινοπαθή πατέρα της στον Dr Kontos
Δίκη ψευτογιατρού: «Αν κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα στον πατέρα σου θα λιώσει σαν το κερί», κατέθεσε δικηγόρος στο ακροατήριο για τον 48χρονο.

Με καταθέσεις που ανατριχιάζουν από συγγενείς θυμάτων του «ψευτογιατρού», οι οποίοι δυστυχώς πάνω στην απελπισία τους άφησασν την τύχη των καρκινοπαθών συγγενών τους στα χέρια του ψευτογιατρού. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για να ρθούν στο φως και άλλες μαρτυρίες ώστε να βρουν ηρεμία τα θύματα. Ο 48χρονος κατηγορούμενος δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Σήμερα μάλιστα έφτασε στα όρια της συγγενής θύματος και φώναξε στον κατηγορούμενο την ώρα που έμπαινε στο ακροατήριο «Τη la prairie ξέχασες να μου φέρεις κύριε Κόντε, που είσαι ο εφευρέτης της…».

Η Δίκη του ψευτογιατρού ξεκίνησε σήμερα σε μεγαλύτερη αίθουσα και με την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος κατέθεσε ένσταση ακυρότητας, διότι όπως ανέφερε η υπεράσπισή του, ζήτησε εγκαίρως (από τον Οκτώβριο) να μεταφερθεί από τις φυλακές Τρικάλων σε κοντινό στην Αθήνα σωφρονιστικό κατάστημα ώστε να έχει επικοινωνία με τους δικηγόρους του. Ωστόσο το σχετικό αίτημά του, κατά την υπεράσπιση, απερρίφθη ως πρόωρο με αποτέλεσμα να έχει επέλθει προσβολή των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων.

Δίκη ψευτογιατρού

Δίκη ψευτογιατρού: Το χρονικό της γνωριμίας

Το δικαστήριο, υιοθετώντας και τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας απέρριψε την ένσταση και η δίκη συνεχίστηκε με τη κατάθεση δικηγόρου, η οποία εμπιστεύτηκε την υγεία του καρκινοπαθή πατέρα της στα χέρια του κατηγορούμενου.

Στην κατάθεσή της η μάρτυρας σαν τραγική φιγούρα είπε πως ο πατέρας της διαγνώσθηκε το 2012 με καρκίνο του παχέως εντέρου και αφού χειρουργήθηκε υποβαλόταν μέχρι το 2016 σε χημειοθεραπείες. Όπως κατέθεσε η δικηγόρος στις αρχές του 2016 η ίδια ενημερώθηκε για την περίπτωση του «κυρίου Νικόλαου Κόντου» από το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου στο Πήλιο.

«Έμαθα ότι μια μοναχή που έπασχε από καρκίνο παρουσίασε βελτίωση και ότι ο Κόντος, ήταν γιατρός από το εξωτερικό και είχε πρωτοποριακές ιατρικές μεθόδους», είπε η μάρτυρας και συνέχισε την κατάθεσή της αναφέροντας τα εξής: «Ενημερώθηκα ότι ήταν ένας γιατρός εγνωσμένου κύρους και για αυτό ήταν πεπεισμένες και οι αδελφές. Ότι δηλαδή ήταν ένας άνθρωπος του Θεού, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Μου είπαν ότι είναι νευροογκολόγος – νευροχειρουργός. Ενδιαφέρθηκα για τον πατέρα μου ο οποίος μέχρι τότε ήταν απόλυτα λειτουργικός. Πρώτα ήρθα σε επαφή μαζί του τηλεφωνικά και τον ενημέρωσα για τον πατέρα μου. Φρόντισε να μου καλλιεργήσει ότι ο Θεός πάντα προνοεί και ότι εκείνος καλείται να παρέμβει στον άνθρωπο προκείμενου να επιτελέσει το έργο του Θεού».

Όπως τόνισε η μάρτυρας, «αυτή ήταν μόνο η «εισαγωγή»» στη γνωριμία της με τον κατηγορούμενο, διότι ακολούθησε και … «δεύτερο κεφάλαιο» με την «παράθεση περιστατικών ότι δήθεν ότι είχε εξέχοντες πελάτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι τον ευχαριστούσαν που τους έσωσε τη ζωή».

Η δικηγόρος μεταξύ άλλων είπε στο ακροατήριο για τον κατηγορούμενο: «Μου τα έλεγε όλα αυτά σταδιακά και με κάθε αφορμή μου έλεγε πόσο καλός γιατρός ήταν. Ήταν κατά των χημειοθεραπειών. Σταματήσαμε τις ιατρικές θεραπείες στον πατέρα μου και αρχίσαμε τις θεραπείες του Κόντου. Εκεί υπήρξε μια βελτίωση και αυτό λειτούργησε παραπλανητικά. Μας είπε ότι αυτά τα σκευάσματα που μας έδινε μόνο λίγοι τα έπαιρναν στον κόσμο. Μας τα έδινε ο ίδιος σε μπουκάλια. Έλεγε ότι ήταν αποστάγματα από εξειδικευμένες ουσίες που μπορούσαν να απολαμβάνουν λίγοι. Μας έλεγε ότι τα έφερνε από την Ελβετία. Μας έδινε οδηγίες και ήταν αυστηρός. Μας έλεγε πως αν βάζαμε μια σταγονίτσα παραπάνω θα είχαμε πρόβλημα».

Πρόεδρος: Είστε μορφωμένη γυναίκα, δικηγόρος. Δεν σας προβλημάτισε ότι σας έλεγε «ξεκινάμε τα βότανα για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο»;

Μάρτυρας: Πάρα πολύ, αλλά ήταν τόσο έντονη η πειθώ του. Μου έλεγε πως «αν ακολουθήσεις ότι σου πω όπως σώθηκε η μοναχή έτσι θα σωθεί και πατέρας σου». Μας μίλαγε για πλήρη ίαση…. Δίκη ψευτογιατρού

Δίκη ψευτογιατρού: Ο πατέρας σου θα λιώσει σαν κερί

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι έδωσε στον κατηγορούμενο μετρητά και επιταγές όχι μόνο για τα βότανα αλλά και για τις ενέσεις αρτεμισήνης για τις οποίες ο κατηγορούμενος «έλεγε ότι διαλύουν τους όγκους και αποτρέπουν τις μεταστάσεις»!

Τέλος η δικηγόρος κατέληξε λέγοντας: «Ο πατέρας μου άρχισε τη «θεραπεία» του τον Ιούνιο του 2016. Στη συνέχεια όμως άρχισε να κάνει εμετούς, να αδυνατίζει, η διατροφή ήταν εξαντλητική. Του έλεγα ότι χειροτέρευε και μου έλεγε ότι όλα αυτά είναι αντιδράσεις για να αποβάλει τη χημεία. «Αν του κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα, ο πατέρας σου θα λιώσει σαν κερί» μου έλεγε για να μου δημιουργεί τύψεις. Σταμάτησα τις επαφές μαζί του στα τέλη του 2016, ένιωθα περίεργα έβλεπα τον πατέρα μου να λιώνει. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι γιατρός…» είπε η δικηγόρος.

Η δίκη συνεχίζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments