Ελλάδα

Έρχονται αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης

Έρχονται αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης
Τα σενάρια που εξετάζονται

Σε δύο δραστικά μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού προσανατολίζεται η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια που εξετάζεται αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των 50ρηδων ενώ παράλληλα εξετάζεται και η επέκτασή του σε περισσότερες επαγγελματικές ομάδες.

Η ώθηση που δώθηκε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα με χιλιάδες νέα ραντεβού, μέσα από το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους άνω των 60, αποδεικνύει για την κυβέρνηση ότι ήταν η σωστή απόφαση.

Επιπλέον, μαζί με τα μαζικά τεστ που διενεργηθούν από τον ενήλικο πληθυσμό πριν τα Χριστούγεννα με τη διάθεση δωρεάν self test, η κυβέρνηση θεωρεί πως η ιχνηλάτιση και η εικόνα των κρουσμάτων θα είναι ακριβής ώστε να προληφθεί περεταίρω μετάδοση του κορωνοϊού σε οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης

Ανοιχτά παραμένουν, παράλληλα, όλα τα σενάρια και για τα πιστοποιητικά.

Αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, δεν αποκλείεται να αλλάξει η διάρκειά του – με τις αλλαγές να «σκοντάφτουν» κατά βάση στην ανάγκη συνεννόησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μέσα στην εβδομάδα, όμως, και μετά από σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αναμένεται απόφαση για τη μείωση της διάρκειας ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης στους 3 από τους 6 μήνες που ισχύει σήμερα. Άλλωστε τη σχετική προαναγγελία έκανε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «τώρα το πιστοποιητικό νόσησης είναι στο εξάμηνο και εμείς ως Κυβέρνηση, από τη στιγμή που έχουμε εισήγηση και από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, θα πρέπει να υπάρξει προσαρμογή και του πιστοποιητικού νόσησης. Τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε ανακοινώσεις γιατί, όπως καταλαβαίνετε,υπάρχουν και αρκετά τεχνικά θέματα. Διότι αν πούμε ότι το πιστοποιητικό νόσησης θα πάει στο τρίμηνο, αυτομάτως θα πρέπει να δοθεί και ένας συγκεκριμένος χρόνος στους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται στους 4 – 5 μήνες για να εμβολιαστούν. Υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα, αλλά τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments