Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: Εγκληματική ευθύνη Μητσοτάκη οι 152 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Νάσος Ηλιόπουλος: Εγκληματική ευθύνη Μητσοτάκη οι 152 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
Με αφορμή και τους 116 χθεσινούς θανάτους, ρώτησε εκ νέου την κυβέρνηση «πόσες από τις καθημερινές απώλειες συμβαίνουν εκτός ΜΕΘ»

«Η κυβέρνηση έχει συνθηκολογήσει με την καθημερινή τραγωδία που ζούμε στην πανδημία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Alpha 96.5 Θεσσαλονίκης».

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε καθημερινές απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους», «πλέον μιλάμε για έγκλημα», υποστήριξε, σχολιάζοντας πως «όταν είμαστε σε αυτή τη θέση, μιλάμε πλέον για εγκληματικά λάθη». Με αφορμή και τους 116 χθεσινούς θανάτους, ρώτησε εκ νέου την κυβέρνηση «πόσες από τις καθημερινές απώλειες συμβαίνουν εκτός ΜΕΘ».

«Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει γιατί δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, ένα χρόνο μετά τον περσινό φονικό Νοέμβρη και Δεκέμβρη στη βόρεια Ελλάδα, βρισκόμαστε όχι απλά στην ίδια αλλά σε χειρότερη θέση», συνέχισε, προσθέτοντας πως «όταν χθες το βράδυ έχουμε 152 ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, η ευθύνη είναι εγκληματική και έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι ο διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου, κ. Καπραβέλος, «το είπε ξεκάθαρα: εκτός ΜΕΘ ο ασθενής δεν έχει καμία τύχη» και πως «σύμφωνα με έρευνα, τα ποσοστά θνητότητας σε ανθρώπους που είναι πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ -ενώ θα έπρεπε να είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ- αγγίζουν το 97% με 99%». Σχολίασε ότι «την ίδια στιγμή ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ουσιαστικά ότι είναι το ίδιο να είσαι διασωληνωμένος εντός ΜΕΘ ή εκτός ΜΕΘ» και πως «εμφανίστηκε ως αρνητής της επιστήμης».

Επιπλέον, σε χθεσινοβραδινή παρουσία του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Star Κεντρικής Ελλάδας ερωτηθείς για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, σχολίασε ότι «αυτό που είδαμε την Κυριακή το βράδυ, είναι ότι οι δημοσκοπήσεις για μια ακόμη φορά φαίνεται πως αντί να αποτυπώνουν μια πραγματικότητα, προσπαθούν να τη διαμορφώσουν».

«Η τεράστια απόκλιση ανάμεσα στο εκλογικό αποτέλεσμα και σε αυτό που καταγραφόταν όλο το προηγούμενο διάστημα στις δημοσκοπήσεις δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο το πολιτικό σύστημα αλλά και τους πολίτες. Γιατί έχει να κάνει με την ποιότητα της Δημοκρατίας», τόνισε

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments