Αθλητισμός

Τσβάιερ: «Δεν έχω εμπλακεί ποτέ μου σε στημένο αγώνα είναι συκοφαντίες»

Τσβάιερ: «Δεν έχω εμπλακεί ποτέ μου σε στημένο αγώνα είναι συκοφαντίες»
Τσβάιερ: «Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε κανένα στημένο αγώνα και αυτό δεν το ισχυρίστηκε ποτέ κανένας επίσημος φορέας, το αθλητικό δικαστήριο με δικαίωσε».

Ο διαιτητής Φέλιξ Τσβάιερ που επίβλεψε πριν λίγες μέρες τον αγώνα μεταξύ Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου μίλησε έξω από τα δόντια σχετικά με τις δηλώσεις του Τζουντ Μπέλιγχαμ που τον κατηγορεί για στημένα ματς.

Ο Άγγλος μέσος των Βεστφαλών, μετά την ήττα της ομάδας του, έριξε πυρά εναντίον του διαιτητή της αναμέτρησης, με αφορμή τη φάση του πέναλτι που έκρινε το ντέρμπι της Γερμανίας. Τσβάιερ

Οι δηλώσεις του Τζουντ Μπέλιγχαμ:

«Για μένα δεν ήταν πέναλτι και πολλές αποφάσεις του μέσα στο παιχνίδι ήταν συζητήσιμες. Δεν γίνεται να αναθέτεις το μεγαλύτερο παιχνίδι στην Γερμανία σε έναν διαιτητή που είχε εμπλοκή σε στημένα παιχνίδια στο παρελθόν. Τι μπορείς να περιμένεις μετά»

Για τον λόγο αυτό, η γερμανική ομοσπονδία ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα και εν συνεχεία τον τιμώρησε με πρόστιμο 40.000 ευρώ, ενώ ο Τσβάιερ πήρε θέση για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Τσβάιερ

Ο Γερμανός διαιτητής ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα να το διευκρινίσω αυτό σε μια προσωπική συνομιλία με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ. Έχω μιλήσει ήδη με τη Ντόρτμουντ. Δεν με απασχολεί η τιμωρία του, αλλά το να καταλάβει ότι το παράκανε. Θα δεχόμουν μια ειλικρινή συγγνώμη. Η δήλωση του δίνει εσκεμμένα τη λανθασμένη εντύπωση ότι δεν οδήγησα το παιχνίδι στο μέγιστο των γνώσεών μου και των πεποιθήσεών μου. Είναι προσωπική, απαξιωτική και ασέβεια.

Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε κανένα στημένο αγώνα και αυτό δεν το ισχυρίστηκε ποτέ κανένας επίσημος φορέας. Το αθλητικό δικαστήριο δήλωσε ρητά ότι δεν υπάρχουν «αποδεικτικά στοιχεία» για «αποφάσεις που είναι αντίθετες με τον αθλητισμό με πρόθεση χειραγώγησης» και ότι έχω «αντισταθεί» στην πραγματική συμμετοχή μου στους στημένους αγώνες. Ως νέος, έκανα το λάθος να μην αναφέρω αμέσως ένα περιστατικό, αλλά μόνο αφού το έκανα πολύ καιρό. Αυτό ήταν λάθος και τιμωρήθηκα γι’ αυτό».

Υπενθυμίζουμε πως ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο στημένων αγώνων ως βοηθός στη 2η κατηγορία, έχοντας δωροδοκηθεί από τον συνάδελφό του, Ρόμπερτ Χόιτσερ, με το ποσό των 300 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments