Ελλάδα

Αστυνομικός Έβρος: Αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση

Αστυνομικός Έβρος: Αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση
Αστυνομικός Έβρος: Αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο ο αστυνομικός και η σύντροφος του.

Ο αστυνομικός και η σύντροφος του που συνελήφθησαν στον Έβρο αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι με εγγύηση 50.000 λίρες. Με αυτόν τον τρόπο τελειώνει η περιπέτεια για το ζευγάρι που είχε συλληφθεί στην Ανδριανούπολη με την κατηγορία της παραβίασης στρατιωτικής ζώνης.

Πιο συγκεκριμένα, το τουρκικό δικαστήριο τους επέβαλε διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα πληρωθεί νωρίς το πρωί και έτσι το ζευγάρι των Ελλήνων είναι ελεύθερο να επιστρέψει στη χώρα, καθώς από τον έλεγχο στα κινητά τους τηλέφωνα, δεν προέκυψε τίποτα το μεπτό, ενώ τα τηλέφωνα επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

Στις 50.000 τουρκικές λίρες το πρόστιμο

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον καθένα ήταν 15.000 τουρκικές λίρες, ενώ χρεώθηκαν και τα δικαστικά έξοδα που ήταν 10.000 τουρκικές λίρες έκαστος.

Συνολικά 50.000 τουρκικές λίρες δηλαδή 3.500 ευρώ, καθώς στην Τουρκία και στο συγκεκριμένο αδίκημα, επιβάλλεται χρηματική ποινή.

Τι είχε αναφέρει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε:

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».  svg%3E

Τι δήλωσε ο Έλληνας Αστυνομικός στις τουρκικές Αρχές

«Στις 5 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 μαζί με την φίλη μου την Αθηνά, εισήλθαμε από την Ελλάδα στην Τουρκία από την συνοριακή πύλη του Παζάρκουλε για ψώνια και για βόλτα. Σκοπός της άφιξής μας στην Ανδριανούπολη, ήταν να ταξιδέψουμε και να ψωνίσουμε με την κοπέλα μου. Αφού φτάσαμε στο κέντρο της Αδριανούπολης, καθίσαμε για λίγο σε μια καφετέρια και μετά μαζί με την φίλη μου πήγαμε σε ένα εμπορικό κέντρο και φάγαμε.

Όταν άρχισε να σκοτεινιάζει αποχωρήσαμε από το εμπορικό κέντρο. Kαθώς είχε σκοτεινιάσει επιστρέφαμε στην Ελλάδα και αφού έγραψα στο τηλέφωνο μου τον προορισμό ξεκινήσαμε. Καθώς το μέρος όπου εργάζομαι και μένω είναι πιο κοντά στη συνοριακή πύλη των Υψάλων, θα βγαίναμε από εκεί και γράφοντας το στο GPS πήραμε το δρόμο για την Κεσσάνη. Συνεχίσαμε όπου μας πήγαινε το GPS.

Μετά από κάποιο διάστημα είχε σκοτεινιάσει εντελώς και ενώ συνεχίζαμε σε ένα χωματόδρομο βγήκαν μπροστά μας στρατιώτες οι οποίοι μας σταμάτησαν και ζήτησαν από μένα και από τη φίλη μου τα διαβατήρια. Μας κατέβασαν από το αυτοκίνητο και προχωρώντας μαζί μου με ένα φακό μου έδειξαν μία κόκκινη πινακίδα λέγοντας μου πως πρόκειται για απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Αλλά επειδή εγώ δεν είδα οποιαδήποτε πινακίδα απαγόρευσης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή και επειδή αυτή που μου δείξανε ήταν μακριά, δεν πιστεύω πως εισήλθαμε σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, καθώς μας σταμάτησαν πριν την πινακίδα».

Τι κατέθεσε η φίλη του αστυνομικού

Από την πλευρά της η φίλη του αστυνομικού Αθηνά Τζιάκα, ανέφερε πως εργάζεται ως γραμματέας και πως ήρθε με τον φίλο της στην Αδριανούπολη για βόλτα και διασκέδαση. «Σκοπός της άφιξης μου στην Αδριανούπολη μαζί με τον φίλο μου, ήταν να κάνουμε βόλτα και να διασκεδάσουμε, δεν υπήρχε άλλος σκοπός.

Λόγω λανθασμένης πλοήγησης φτάσαμε στα σύνορα και μέχρι που μας σταμάτησαν οι στρατιώτες δεν είδαμε κανένα σημάδι ή πινακίδα. Άλλωστε ήταν σκοτεινά. Δεν είχαμε σκοπό διάπραξης εγκλήματος» υποστήριξε σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments