Ελλάδα

Δολοφονία 49χρονου στον Εύοσμο: Ένοχες μάνα και κόρη

Δολοφονία 49χρονου στον Εύοσμο: Ένοχες μάνα και κόρη
Ένοχη ως φυσικός αυτουργός η μάνα, για συνέργεια η κόρη για τη δολοφονία του 49χρονου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Ομόφωνα ένοχες έκρινε το δικαστήριο, μητέρα και κόρη για τη δολοφονία του 49χρονου οδηγού ταξί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, τον Ιούνιο του 2020. Ένοχη ως φυσικός αυτουργός η μάνα, για συνέργεια η κόρη.

Το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων, της μητέρας ως φυσικός αυτουργός και της κόρης για συνέργεια.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε την 46χρονη κατηγορούμενη ομόφωνα ένοχη ως φυσική αυτουργό σε ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ η 19χρονη, κόρη της, κρίθηκε ένοχη ως συνεργός στην ανθρωποκτονία του πατέρα της!

Προηγουμένως, υπενθυμίζεται πως κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της 46χρονης, εξηγώντας όλα τα κίνητρα που θα μπορούσε να έχει για να διαπράξει τη δολοφονία.

Η απόφαση

Το σκεπτικό της πρότασης της εισαγγελικής λειτουργού ήταν πως η 19χρονη δεν είχε κίνητρο να συμμετάσχει στο έγκλημα.

Τακτικοί και λαϊκοί δικαστές αποφάσισαν ότι η δολοφονία τελέστηκε από την πρώην σύζυγο του θύματος, με συνεργό τη 19χρονη κόρη τους. Το Δικαστήριο μετέτρεψε ως προς το πρόσωπο της κόρης την αρχικώς αποδοθείσα κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού σε συνέργεια στην ανθρωποκτονία και την αθώωσε για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στη μητέρα, ενώ στην κόρη αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Τι υποστήριζαν μάνα και κόρη

Οι δύο γυναίκες υποστήριζαν – λίγο πριν προφυλακιστούν – ότι ήταν θύματα κακοποίησης από τον 49χρονο οδηγό ταξί και σύμφωνα με τον δικηγόρο τους επρόκειτο για έγκλημα που έγινε εν βρασμώ ψυχής.

Η απάντηση της αδερφής του θύματος

«Ο αδερφός μου ποτέ δεν σήκωσε χέρι επάνω της. Δεν τιμούν ούτε τη μνήμη του νεκρού. Δεν άξιζε ο αδερφός μου να είναι σε αυτή τη θέση. Στα παιδιά του δεν έλειψε τίποτα, αυτός έκανε στερήσεις για να τα έχουν τα παιδιά του όλα και στο τέλος… Το τέλος το ξέρετε».

«Θα γυρίσουν τώρα και θα πούνε ότι ο Λάζαρος έκανε τέτοιο πράγμα! Είναι δυνατόν; Θα τρελαθούμε τελείως, δηλαδή υπάρχει και θεός, αυτή η γυναίκα, δεν ξέρω, μας έχει αφήσει άναυδους», συνέχισε η αδερφή του νεκρού οδηγού ταξί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments