Ελλάδα

Κοτανίδου για ΜΕΘ: Διαλογή ασθενών στις ΜΕΘ με πολύ αυστηρά κριτήρια

Κοτανίδου για ΜΕΘ: Διαλογή ασθενών στις ΜΕΘ με πολύ αυστηρά κριτήρια
Κοτανίδου για ΜΕΘ: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο προσβλητικό και αισχρό για γιατρό και νοσηλευτή από το να τον κατηγορούν για επιλογή περιστατικών».

Το θέμα της διαχείρισης  των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού εξέτασαν, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ), Αναστασία Κοτανίδου, διευθύντρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, Μαρία Θεοδωρακοπούλου, διευθύντρια ΜΕΘ “Αττικόν”, Βασίλειος, Μπέκος, διευθυντής ΜΕΘ Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.Με στεναχώρια και πόνο ψυχής επιβλέπουμε όσα ακούγονται για τις ΜΕΘ, είπε η κυρία Κοτανίδου και έκανε λόγο για ανυπόστατες ισχυρισμούς περί διακρίσεων ασθενών για εισαγωγή στις ΜΕΘ. Κοτανίδου για Μεθ

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο προσβλητικό και αισχρό για γιατρό και νοσηλευτή από το να τον κατηγορούν για επιλογή περιστατικών»

Δεν υπάρχει τίποτα πιο προσβλητικό και αισχρό για γιατρό και νοσηλευτή από το να τον κατηγορούν για επιλογή περιστατικών τόνισε από την πλευρά ο κ. Μπέκος, προσθέτοντας πως στις ΜΕΘ «ο σκοπός είναι ο κάθε ασθενής να βγει ζωντανός και με ποιότητα ζωής».

Η κυρία Κοτανίδου τόνισε ότι όταν οι κλίνες δεν φτάνουν η εισαγωγή ασθενών επιλέγεται βάσει επιστημονικών κριτηρίων που έχει θεσπίσει το ΚΕΣΥ. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι στο διάστημα μέχρι την ανεύρεση κλίνης ο ασθενής μπαίνει σε λίστα αναμονής, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός κενών κλινών είναι δυναμικός, αλλάζει από στιγμή σε στιγμή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Κοτανίδου για Μεθ

«Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού»

Αποκάλυψε ότι στη διάρκεια της πανδημίας είχαμε αύξηση του αριθμού ΜΕΘ και σήμερα είναι σε λειτουργία συνολικά σε δημόσιο, στρατιωτικά και ιδιωτικό τομέα 1.280 κλίνες ΜΕΘ. «Το πρόβλημα», είπε, «είναι η έλλειψη προσωπικού», εξομολογώντας ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για ΜΕΘ». Η κυρία Θεοδωρακοπούλου, περιέγραψε πώς βρίσκεται σε ισχύ η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ για τις κλίνες ΜΕΘ, η οποία είναι ορατή σε όλους τους γιατρούς. Το όφελος λειτουργίας της είναι ότι δεν χάνεται χρόνος όταν αδειάζει κρεβάτι, κατέληξε.

Σχετικά με τη θνητότητα στις ΜΕΘ, η κυρία Κοτανίδου είπε ότι τα νούμερα είναι όντως υψηλά και αυτό οφείλεται στην χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Ο μέσος όρος θνητότητας στη χώρα μας υπολογίζεται σε 50-60%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments