Τεχνολογία

Instagram: Κυκλοφορεί το Playback για να ξαναζήσετε τα stories του 2021

Instagram: Κυκλοφορεί το Playback για να ξαναζήσετε τα stories του 2021
Instagram: Το γνωστό κοινωνικό δίκτυο δίνει την δυνατότητα οι χρήστες να μπορέσουν να ξαναζήσουν τις καλύτερες στιγμές του 2021.

Μετά το πολύωρο black out που είχε γίνει τον Οκτώβριο, το Instagram φέρνει ένα νέο χαρακτηριστικό για τους χρήστες. Πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι θα υπάρχουν χρεώσεις για τους influencer που βρίσκονται στην πλατφόρμα. Το γνωστό κοινωνικό δίκτυο δίνει μία νέα δυνατότητα στους χρήστες, για να του επιτρέψει να ξαναζούν τις ιστορίες σας από το 2021. 

Πιο συγκεκριμένα, το Instagram θα μοιραστεί μια επιμελημένη αναπαραγωγή 10 ιστοριών για κάθε χρήστη, αλλά ο καθένας μπορεί να επεξεργαστεί, να προσθέσει ή να αφαιρέσει Ιστορίες από τη λίστα αναπαραγωγής μέσω του αρχείου Ιστορίες τους, το οποίο θα εμφανιστεί στο Playback. Instagram

Πως θα γίνει αυτό

Οι χρήστες θα δουν ένα μήνυμα στη ροή του Instagram που τους προσκαλεί να δημιουργήσουν μια Αναπαραγωγή και αν δουν μια ιστορία 2021 που θέλουν να προσθέσουν, οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ στο αυτοκόλλητο “2021” για να το δουν και να το μοιραστούν στo Playback τους.

Ενώ το Playback τους είναι πιθανό να γίνει δημοφιλής, ειδικά των δημοφιλών χρηστών του Instagram που θέλουν να προωθήσουν εκ νέου τις αγαπημένες τους ιστορίες, είναι λίγο περίεργο το γεγονός ότι το Instagram δεν έχει υιοθετήσει μια απλούστερη λειτουργία για τέλος του έτους που ήταν δημοφιλής στο παρελθόν: το πλέγμα φωτογραφιών “Top Nine”.

Νέα διαδικασία εγγραφής

Το νέο βήμα στη διαδικασία εγγραφής εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον σύμβουλο μέσων Ματ Ναβάρα. Σε αυτό καλείται ο χρήστης να τραβήξει ένα βίντεο με τον εαυτό του να γυρίζει το κεφάλι του προκειμένου να εξακριβωθεί ότι είναι πραγματικό πρόσωπο.

Η δυνατότητα αυτή αποτελεί νέο μέτρο ασφαλείας και το βίντεο δεν θα είναι ορατό πουθενά στην πλατφόρμα και θα διαγραφεί από τους διακομιστές του Instagram εντός 30 ημερών. Επιπλέον, δεν θα χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου ούτε θα συλλέγει βιομετρικά δεδομένα.

Με αυτό το μέτρο, το Instagram θέλει να αποτρέψει τις bot farms από το να δημιουργούν μαζικά λογαριασμούς Instagram, ωστόσο ένας χρήστης θα μπορεί να δημιουργεί πολλούς λογαριασμούς στην πλατφόρμα. Η νέα δυνατότητα δεν είναι ακόμα διαθέσιμη παγκοσμίως αλλά αναμένεται να είναι προσεχώς.

Η λειτουργία Take a break

Στο πιο άμεσο μέλλον, το Instagram λέει ότι θα κυκλοφορήσει τη λειτουργία “Take a Break” που ξεκίνησε να δοκιμάζει τον περασμένο μήνα. Αυτή η δυνατότητα επιλογής προτρέπει τους χρήστες να απομακρυνθούν από την εφαρμογή αφού κάνουν κύλιση για ορισμένο χρονικό διάστημα, όπως 10, 20 ή 30 λεπτά.

Οι ειδοποιήσεις θα ωθήσουν τους χρήστες να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία και το Instagram λέει ότι το 90 τοις εκατό των χρηστών σε δοκιμές έχουν αφήσει ενεργοποιημένες τις υπενθυμίσεις μόλις τις έχουν ρυθμίσει. Η λειτουργία κυκλοφορεί σήμερα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία και θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως στις αρχές του επόμενου έτους.

Λίγα λόγια για το Instagram

Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους τους (followers) ή με επιλεγμένη ομάδα φίλων, να σχολιάζουν και να δηλώνουν ότι μια δημοσίευση τους αρέσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments