Διεθνή

Βρετανία: Το 30% των νέων κρουσμάτων στο Λονδίνο είναι της παραλλαγής «Omicron»

Βρετανία: Το 30% των νέων κρουσμάτων στο Λονδίνο είναι της παραλλαγής «Omicron»
Βρετανία: Οι μακροπρόθεσμες σκέψεις προβλέπουν ότι η Όμικρον θα γίνει κυρίαρχη λοίμωξη μέσα σε λίγες μέρες και θα πρέπει να παρθούν νέα μέτρα.

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, που ο ΠΟΥ την έχει ονομάσει «Omicron», συγκαταλέγει ήδη το 30% των νέων κρουσμάτων στο Λονδίνο , σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία που δόθηκαν στους υπουργούς και τα οποία τονίζουν την επικινδυνότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζει η Βρετανία ενόψει των Χριστουγέννων, καθώς πολλαπλασιάζονται  οι φόβοι ότι μπορεί να χρειαστούν νέα μέτρα για μείωση της διασποράς της. Βρετανία

Οι ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου έσπευσαν σήμερα Σάββατο 11 Δεκεμβρίου σε έκτακτη συνάντηση της Cobra για να συζητήσουν τα επόμενα σχέδια για την καταπολέμηση της πανδημίας και να αναλύσουν πιο διεξοδικά τα νέα στοιχεία για το νέο πιο μεταδοτικό στέλεχος .

Το Λονδίνο και η Σκωτία είναι «hotspot» της Όμικρον

Ο γραμματέας Κοινοτήτων Μάικλ Γκόουβ , ο οποίος συντόνιζε  την ενημέρωση ουσιαστικά αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ο ίδιος, προειδοποίησε ότι η τρέχουσα κρίση είναι «άκρως ανησυχητική», ονομάζοντας το Λονδίνο και τη Σκωτία ως «hotspot».

Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η παραλλαγή της Όμικρον θα μπορούσε να γίνει κυρίαρχη μέσα σε λίγες μέρες, προκαλώντας ανησυχίες ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να πάρει νέα μέτρα για μείωση της διασποράς της.

Βρετανία

Υποχρεωτική μάσκα ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους

Η κυβέρνηση στη Βρετανία έχει ήδη σκεφτεί να εφαρμόσει το Plan B, επιβάλλοντας εκ νέου την τηλεργασία και καθιστώντας τις μάσκες προσώπου υποχρεωτικές σε περισσότερους χώρους. Οι αξιωματούχοι δεν θέλουν για κανένα λόγο να δεχτούν τα νέα μέτρα αλλά να βρουν έναν άλλον τρόπο.

Οι πιο δύσκολες επιλογές θα μπορούσαν να επαναλάβουν αυτές που εισήχθησαν τα περασμένα Χριστούγεννα ενόψει του δεύτερου κύματος, το οποίο ουσιαστικά ακύρωσε τα Χριστούγεννα για εκατομμύρια που ζουν σε περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την μετάλλαξη «Άλφα», όπως το Λονδίνο.

Πάντως για την ώρα οι νοσηλείες και οι θάνατοι στην πρωτεύουσα παραμένουν σε σταθερή κατάσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments