Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Αυξάνεται διαρκώς η προσέλευση για την 1η και 3η δόση

Γιάννης Οικονόμου: Αυξάνεται διαρκώς η προσέλευση για την 1η και 3η δόση
Γιάννης Οικονόμου: Ξεκίνησε η ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από το κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου, έγινε αναφορά στο γεγονός ότι αυξάνεται διαρκώς η προσέλευση για την 1η και 3η δόση.

Για την πανδημία

“Είναι πάντως θετικό το γεγονός ότι μετά την ανακοίνωση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω και τη μείωση του διαστήματος που μεσολαβεί ανάμεσα στη δεύτερη και στην τρίτη δόση από τους έξι στους τρεις μήνες, παρατηρείται διαρκώς αυξημένη προσέλευση τόσο για την τρίτη όσο και για την πρώτη δόση. Συγκεκριμένα στους συμπολίτες μας 60 ετών και πάνω από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας μέχρι σήμερα υπάρχουν 100 χιλιάδες εμβολιασμοί ή ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης.

Στο μεταξύ, άνοιξε από την Παρασκευή η πλατφόρμα στην οποία οι γονείς μπορούν να κλείσουν άμεσα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών από 5 έως 11 ετών που θα ξεκινήσει μεθαύριο Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου. Μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί πάνω από 28 χιλιάδες ραντεβού” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Ανασχηματισμός

Για την ισότητα των φύλων

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο σχέδιο δράσης για την ισότητα των φύλων. Σημείωσε τα εξής:

Η ισότητα των φύλων αποτελεί δείκτη πολιτισμού και εκσυγχρονισμού μιας κοινωνίας. Η Κυβέρνησή μας, από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής της, εφαρμόζει πολιτικές για την ουσιαστική ισότητα μεταξύ των φύλων και την υπέρβαση χρόνιων υστερήσεων στο πλαίσιο της ελληνικής πραγματικότητας. Είμαστε ανυποχώρητα στρατευμένοι στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανάμεσα στ’ άλλα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση μας έχει προωθήσει:

  • Ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία.
  • Την  επέκταση των γονικών αδειών 4 μηνών και για τους δύο γονείς.
  • Την  επιδότηση από τον ΟΑΕΔ από τους 2 στους 4 μήνες της γονικής άδειας.
  • Το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» για τη φύλαξη παιδιών 2 μηνών έως 2,5 ετών.
  • Το σχέδιο χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για τη δημιουργία χώρων φύλαξης παιδιών σε 120 επιχειρήσεις.

Για τον προϋπολογισμό του 2022

Ξεκινά αύριο στη Βουλή και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο  η συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2022. Ο Προϋπολογισμός αποτελεί κομβικό μέρος του συνολικού κυβερνητικού σχεδίου για την ασφαλή έξοδο από το περιβάλλον των διεθνών κρίσεων και την ταχεία μετάβαση στο περιβάλλον της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, ώστε να προαχθεί το δημόσιο αγαθό και να γίνει κοινωνικό κεκτημένο η ευημερία για όλους μέσω της ανάπτυξης.

Δείτε την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments