Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: Πάνω από 80% των αστυνομικών έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει

Θεοδωρικάκος: Πάνω από 80% των αστυνομικών έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει
Θεοδωρικάκος: O υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε στην Βουλή σχετικά με το ποσοστό των αστυνομικών που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε σχετικά με το ποσοστό των αστυνομικών που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, αλλά και για τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr, ο υπουργός έχει δώσει εντολή να γίνει έρευνα για τους αυτόκλητους προστάτες.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός ανέφερε ότι το 80% των αστυνομικών έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει και διαβεβαίωσε ότι η αστυνομία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στην καθημερινή επαφή με τους πολίτες.

“Δεν θεωρώ ότι η λύση βρίσκεται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού”

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την παρέμβασή του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, τόνισε πως ο αγώνας για τον εμβολιασμό είναι συνεχής και πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με επιχειρήματα θα κατορθώσει να πείσει το σύνολο των αστυνομικών να εμβολιαστεί.

«Το ποσοστό σίγουρα έχει υπερβεί το 80% όσων έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει. Στόχος μας είναι να πάμε στους τρεις εμβολιασμούς», είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως προσωπικά διαφωνεί με τη λογική της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στην αστυνομία.

«Δεν θεωρώ ότι η λύση βρίσκεται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Αν αρνούνταν, ποιος θα τους αντικαθιστούσε; Δεν είναι ώρα να μείνουμε χωρίς δυνάμεις μέσα στη συνθέτη μάχη της ασφάλειας», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, γιατί όσοι κάνουν ελέγχους παίρνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας».

Σχετικά με τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στους αυτοαποκαλούμενος «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κάνοντας λόγο για παρακράτος και παράνοια, τονίζοντας ότι είναι αδιαπραγμάτευτο το μέτωπο της Πολιτείας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. «Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ θα παρεμβαίνουν απέναντι σε κάθε παράβαση του νόμου. Όσοι θεωρούν ότι θα αξιοποιήσουν αυτόν τον χώρο για πολιτική κερδοσκοπία πλανώνται. Αυτό που διώκεται δεν είναι οι απόψεις αλλά η παράνομη δράση ορισμένων ακραίων» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στην Αττική ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για μεγάλη μάχη, ενώ περιγράφοντας την κατάσταση τόνισε ότι στην Αττική είναι το 70% της εγκληματικότητας αλλά μόνο το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ υπηρετεί στην Αττική. Ειδικά για την κατάσταση στη Δυτική Αττική είπε ότι από χθες εξελίσσεται μια πολύ μεγάλη επιχείρηση με οκτώ συλλήψεις για ναρκωτικά, ενώ συνεχίζεται η καταδίωξη των ατόμων που έχουν ταυτοποιηθεί μετά από το χθεσινό βίντεο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments