Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σκέψεις για υποχρεωτικό self test μετά τις γιορτές

Κορωνοϊός: Σκέψεις για υποχρεωτικό self test μετά τις γιορτές
Κορωνοϊός: Σκέψεις για υποχρεωτικό self test μετά τις γιορτές

Ανησυχία επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, που αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο 20ημερο.

Ενόψει της εορταστικής περιόδου, οι ειδικοί εκφράζουν τους φόβους τους για την περίοδο αυτή, δεδομένου ότι περισσότερα άτομα αναμένεται να συγκεντρωθούν σε κλειστούς χώρους τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά.

Την ίδια ώρα όμως υπάρχει και έντονος προβληματισμός για το testing το διάστημα αυτό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, οι πολίτες μάλλον δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ειδικών να παραλάβουν τα δωρεάν self test που δικαιούνταν από τα φαρμακεία, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ένα πριν και ένα μετά τα Χριστούγεννα.

Στο τραπέζι, έτσι, βρίσκεται η σκέψη οι εκδρομείς των γιορτών όταν με το καλό επιστρέψουν να πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά τεστ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το μέτρο που είχε ανακοινωθεί, όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών δικαιούνται ένα self test πριν από τα Χριστούγεννα και ένα μετά.

Σε γενικό Lockdown η Ολλανδία – Τέλος οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Γαλλία

Πάντως η μία μετά την άλλη ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν στη λήψη μέτρων σε μία προσπάθεια αναχαίτισης της ταχύτατης εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε γενικό lockdown από αύριο Κυριακή 19 Δεκεμβρίου έως και τις 14 Ιανουαρίου.

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments