Οικονομία

Σκυλακάκης: Πάνω από 11 δισεκατομμύρια οι δημόσιες επενδύσεις το 2022

Σκυλακάκης: Πάνω από 11 δισεκατομμύρια οι δημόσιες επενδύσεις το 2022
Σκυλακάκης: Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή αναφέρθηκε και στις δημόσιες επενδύσεις που αφορούν το 2022.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή αναφέρθηκε και στις δημόσιες επενδύσεις που αφορούν το 2022.

«Με την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης το 2022 θα έχουμε 11 δισ. ευρώ δημόσιες επενδύσεις, ενώ έχουμε την εμπιστοσύνη των διεθνών Οργανισμών και των αγορών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σκυλακάκης. «Δεν θα είναι μια εύκολη πορεία ο επόμενος προϋπολογισμός, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Το 2022 θα είναι έτος λήξης της πανδημίας σε οικονομικό επίπεδο

«Ως σώφρονες, πιστεύω, κάναμε μία επιλογή, και είπαμε ότι το 2022 θα είναι έτος λήξης της πανδημίας, τουλάχιστον στην οικονομική της επίπτωση, γιατί ο ιός φαίνεται ότι θα είναι μαζί μας για πολλά χρόνια. Είναι μία επιλογή, με την οποία συμφωνούν οι διεθνείς Οργανισμοί. Και έμεινα αργά χθες το βράδυ να παρακολουθήσω τον Κύριο Μπουρλά, ο οποίος συμφωνεί με αυτή την άποψη. Και αν μου επιτρέπετε, λαμβάνω περισσότερο υπόψη την επιστημονική του άποψη, από διάφορα που άκουσα, εδώ, στην αίθουσα», πρόσθεσε.

Το τέλος του λιγνίτη και η επόμενη ημέρα

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει την επιλογή να προτιμά να κάνει υπερπλεονάσματα, από την υπερφορολόγηση, και να βάζει τα λεφτά στο μαξιλάρι και όχι στο Σύστημα Υγείας. Τί έλεγε ο προϋπολογισμός όταν παραλάβαμε το Σύστημα Υγείας; Πρόβλεψη του 2019, τελευταίος προϋπολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ, δαπάνες Υπουργείου Υγείας: 3,884 δισ. ευρώ. Τί λέει η πρόβλεψη του 2022; Προϋπολογισμός Υπουργείου Υγείας: 4,657 δισ. ευρώ. Και αν αφαιρέσετε και 136 εκατ. που είναι οι εξειδικευμένες δαπάνες Covid, στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, 4,522 δισ. ευρώ. Έχουμε 637 εκατ. ευρώ άνοδο του προϋπολογισμού».

«Τί μας έλεγε ο Κύριος Τσίπρας και η Κυρία Αχτσιόγλου και ο Κύριος Τσακαλώτος, το επαναλάμβαναν όλοι μαζί στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021: ‘Φέρνετε έναν προϋπολογισμό τη χρονιά της πανδημίας για την επόμενη χρονιά, το 2021 που προβλέπει 572 εκατ. ευρώ λιγότερα για τη δημόσια υγεία’, σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments