Ελλάδα

Αντικύθηρα ναυάγιο: Δύο συλλήψεις για το ναυάγιο με θύματα 11 μετανάστες

Αντικύθηρα ναυάγιο: Δύο συλλήψεις για το ναυάγιο με θύματα 11 μετανάστες
Αντικύθηρα ναυάγιο: Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών προχώρησε το Λιμενικό, οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο 11 ανθρώπων, οι οποίοι πνίγηκαν ανοιχτά των Αντικυθήρων.

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών προχώρησε το Λιμενικό, οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο 11 ανθρώπων, οι οποίοι πνίγηκαν ανοιχτά των Αντικυθήρων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η μεταφορά των προσφύγων που απεγκλωβίστηκαν από τη νησίδα Πρασονήσι, Βόρεια των Αντικυθήρων, στο λιμάνι του Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργεί το Λιμεναρχείο Πειραιά προέκυψε ότι ανάμεσα στους αλλοδαπούς βρίσκονται και δυο διακινητές μεταναστών ηλικίας 43 και 44 ετών.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

«Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες χθες, η μεταφορά των αλλοδαπών που απεγκλωβίστηκαν από τη νησίδα Πρασονήσι στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Αντικυθήρων την 24-12-2021, στον λιμένα Πειραιά.

Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε από το Π.Α.Θ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.-070, ενώ κατά την προανάκριση που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προέκυψε ότι δύο εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 43 και 44 ετών, φέρεται να είναι οι διακινητές των υπολοίπων και ακολούθως συνελήφθησαν».

Πάρος: Σε προσωρινή δομή οι διασωθέντες

Σε δομή φιλοξενίας της Πάρου με μέριμνα του οικείου δήμου, φιλοξενούνται προσωρινά οι 63 διασωθέντες μετανάστες που περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πάρου, όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν αναποδογύρισε υπό αδιευκρίνιστη αιτία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άτομα. Κάποιοι από τους διασωθέντες μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάρου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο ιστιοφόρο που έχει ρυμουλκηθεί στη Νάουσα Πάρου επέβαιναν περίπου 80 άτομα. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν συνεχίζονται από θαλάσσης και αέρος για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το εν λόγω ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments