Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να κάνουν οι εμβολιασμένοι αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να κάνουν οι εμβολιασμένοι αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα
Κορωνοϊός: Νέες οδηγίες εκδόθηκαν για όσους εμβολιασμένους έρθουν σε επαφή με κρούσμα.

Νέες οδηγίες εκδόθηκαν για όσους εμβολιασμένους έρθουν σε επαφή με κρούσμα. Λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον συστήνεται στους εμβολιασμένους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις όταν έρχονται σε επαφή με φορέα του ιού και να διενεργούν τουλάχιστον δυο τεστ τις επόμενες 7- 10 μέρες.

Τι ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και σε νέες οδηγίες, λόγω Όμικρον, για όσους είναι στενή επαφή κρούσματος: «Τις τελευταίες μέρες ακούμε συνεχώς γύρω μας εμβολιασμένους συνανθρώπους μας που έχουν εκτεθεί, έχουν έρθει, δηλαδή, σε στενή επαφή με κρούσμα κορονοϊού.

Στις οδηγίες που είχαν εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων τον περασμένο Αύγουστο, είχαμε πει ότι οι εμβολιασμένοι ή οι πρόσφατα νοσήσαντες δεν μπαίνουν σε καραντίνα εφόσον παραμένουν ασυμπτωματικοί, αλλά οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και να παρακολουθούν την υγεία τους για 14 μέρες μετά την έκθεση. Δεν συστήναμε τότε εργαστηριακό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εκτός ειδικών περιπτώσεων, όπως είναι οι κλειστές δομές. Σήμερα, όμως με δεδομένη την κυκλοφορία ενός ιδιαίτερα μεταδοτικού στελέχους και στην προσπάθεια μας να σταματήσουμε την μεγάλη διασπορά, θα ήταν σκόπιμο όλοι οι εμβολιασμένοι, μετά από στενή επαφή με κρούσμα, να μειώσουν κατά το δυνατόν την κινητικότητα μας και να διενεργήσουμε τουλάχιστον δυο τεστ τις επόμενες 7- 10 μέρες, έτσι ώστε να προστατεύσουμε το οικογενειακό και στενό φιλικό μας περιβάλλον».

Γκάγκα

Παρατηρείται αυξητική τάση

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα,ανέφερε ότι η σταθεροποιητική τάση της πανδημίας σταμάτησε και ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σημαντικά αυξητική τάση, με τη διάμεση ηλικία των κρουσμάτων να βρίσκεται στα 33 έτη, εξέφρασε την αγωνία για αύξηση των κρουσμάτων λόγω Omicron.

Για όσους έρχονται από το εξωτερικό, η κ.Γκάγκα εξήγησε ότι θα πρέπει, βάσει και των νέων μέτρων ότι «εκτός από τα δυο επιπλέον εργαστηριακά τεστ που οφείλουν να κάνουν, λογικό θα ήταν τις πρώτες μέρες μετά την επιστροφή τους στην χώρα μας να περιορίσουν όσο το δυνατόν τις στενές επαφές τους, κυρίως με ευάλωτους συγγενείς και φίλους ή να κάνουν χρήση μάσκας όταν τους συναντούν». Να σημειωθεί ότι από σήμερα είναι υποχρεωτική η χρήση είτε διπλής μάσκας, είτε μάσκας N95 στα σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments