Ελλάδα

Παγώνη: Βλέπω μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά

Παγώνη: Βλέπω μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά
Παγώνη: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σε συνέντευξη της μίλησε σχετικά με τα νέα μέτρα που πρόκειται να λάβει η Κυβέρνηση μετά την εισήγηση των ειδικών.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε σε συνέντευξη της για την επιδημιολογική εικόνα. Αξίζει να αναφερθεί πως από την Παρασκευή ισχύουν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης λόγω της επέλασης της παραλλαγής Όμικρον.

Επισημαίνοντας ότι σταδιακά θα αυξηθούν τα κρούσματα καθώς όπως εξήγησε ο κόσμος θα επιστρέψει από διακοπές και τα συμβάντα θα φανούν αυτό το δεκαπενθήμερο. Η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι ο Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι οι δυο μήνες που θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων», σημειώνοντας ότι μπορεί να δούμε πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων αλλά σταδιακά. «Το 15.000 το θεωρώ υπερβολικό», πρόσθεσε. Κρούσματα σήμερα 24/10

Σχετικά με τα συμπτώματα της Όμικρον

Για την μετάλλαξη Όμικρον είπε ότι τα στοιχεία είναι από την Ευρώπη και από τη Αφρική και οι ασθενείς που καλούνται να διαχειριστούν στα νοσοκομεία είναι «Δέλτα». «Όποιος έχει συνάχι δεν σηκώνεται να πάει στη δουλειά του γιατί τα συμπτώματα της Όμικρον είναι πολύ απλά. Με συνάχι και μπούκωμα μένουμε σπίτι μας», εξήγησε η κ. Παγώνη.

Σχετικά με τα σενάρια για την εστίαση, σχολίασε ότι μπορεί να παραμείνουν οι καθιστοί οι θαμώνες και να λειτουργήσουν έτσι οι επιχειρήσεις από το να κλείσει ένα μαγαζί. «Ας ανοίγουν και πιο νωρίς. Στο εξωτερικό τρώνε στις 7 η ώρα και 12 η ώρα είναι μια κανονική ώρα για ύπνο». Η κ. Παγώνη εκτίμησε ακόμη ότι το Μάϊο θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

Με τεστ και έως 10 άτομα στο ρεβεγιόν

Συνέστησε στα γιορτινά τραπέζια να βρίσκονται 8 το πολύ 10 άτομα τα οποία θα έχουν υποβληθεί πρώτα σε τεστ κοροναϊού, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. «Αν πραγματικά θέλουμε όλοι να είμαστε ασφαλείς και συγχρόνως και να διασκεδάσουμε, νομίζω ότι ένα τεστάκι δεν είναι τόσο δύσκολο», σημείωσε.

Σχετικά με την μετάλλαξη Όμικρον του κορoναϊού, η κ. Παγώνη είπε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι είναι 70 φορές πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη Δέλτα αλλά με πολύ πιο απλά συμπτώματα. Όπως είπε αναμένεται σταδιακή μείωση των κρουσμάτων και των δεικτών μετά τις 25 Δεκεμβρίου ωστόσο έως τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρχει έξαρση της πανδημίας.

Σώζει ζωές η τρίτη δόση

Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου έναντι του κοροναϊού λέγοντας ότι σώζει ζωές και κάλεσε όλους τους πολίτες να σπεύσουν να την κάνουν. «Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η τρίτη δόση σώζει ζωές. Αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα μελέτες», «να μην την αμελούν αυτοί που πρέπει να την κάνουν, «είναι πολύ σημαντικό για να περάσουμε καλές ημέρες», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments