Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τον αντιεμβολιαστή που κόλλησε επίτηδες κορωνοϊό και πέθανε η μητέρα του

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τον αντιεμβολιαστή που κόλλησε επίτηδες κορωνοϊό και πέθανε η μητέρα του
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για τον αντιεμβολιαστή ο οποίος ήθελε να νοσήσει με κορωνοϊό για να πάρει το πιστοποιητικό νόσησης, όμως τελικά κόλλησε και την ηλικιωμένη μητέρα του η οποία πέθανε.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr, η έρευνα έχει δύο σκέλη:

  • Ζητείται να εξακριβωθεί αν στοιχειοθετείται διάδοση μολυσματικών ασθενειών που έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο για τον άνδρα που κόλλησε με κορωνοϊό τη μητέρα του.
  • Ζητείται να εξακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα θάνατο και της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα βαριά σωματική βλάβη. Αυτό το σκέλος αφορά έναν γιατρό ο οποίος συνέστησε στο γιο και στη μητέρα να μην πάνε σε νοσοκομείο, να προμηθευτούν συσκευή οξυγόνου και παραμείνουν στο σπίτι έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν μόνοι τους την ασθένεια covid- 19. Τα αδικήματα που σχετίζονται με το θάνατο της ηλικιωμένης είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία συγγενούς. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αντιεμβολιαστής μεσήλικας θέλησε να λάβει πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να μη χρειαστεί να κάνει το εμβόλιο, και εσκεμμένα δεν τηρούσε πιστά τα μέτρα καταπολέμησης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Ο άνδρας κόλλησε πριν από περίπου έναν μήνα και εν αγνοία του μετέδωσε τον ιό στη μερικώς εμβολιασμένη ηλικιωμένη μητέρα του, η οποία κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments