Ελλάδα

Ναυάγιο στην Πάρο: Στη Σύρο οι συλληφθέντες – Στους 17 οι νεκροί

Ναυάγιο στην Πάρο: Στη Σύρο οι συλληφθέντες – Στους 17 οι νεκροί
Στη Σύρο οι συλληφθέντες για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πάρο

Στη Σύρο μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τρίτης, οι συλληφθέντες ως υπαίτιοι για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πάρου, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το syrospress.gr, με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και χειροπέδες στα χέρια, μεταφέρθηκαν στη Σύρο με το πλοίο «Άρτεμις» για να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Στους 17 οι νεκροί από το ναυάγιο

Υπενθυμίζεται ότι τις πρωινές ώρες της Τρίτης, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Κιόνια της Τήνου, η σορός ενός ακόμη μετανάστη ο οποίος επέβαινε στο μοιραίο ιστιοφόρο, ανεβάζοντας των αριθμό των νεκρών στους 17.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τους 63 διασωθέντες μετανάστες του ιστιοφόρου, πρόκειται για άνδρα που επέβαινε στο σκάφος, ύψους περίπου 1,80 μ. και ηλικίας περίπου 30 ετών.

Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας λιμενικής Αρχής, τα οποία, με τη συνδρομή προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ανέσυραν τη σορό τού άνδρα από τη θάλασσα.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου, που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Οι συλληφθέντες

Πρόκειται για έναν 40χρονο και δυο 31χρονους, όλοι τους, υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση και μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία, πρόκληση ναυαγίου, ανθρωποκτονία με δόλο και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments