Διεθνή

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Δικαστής αρνείται να βάλει στο αρχείο την υπόθεση των Proud Boys

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Δικαστής αρνείται να βάλει στο αρχείο την υπόθεση των Proud Boys
Ο δικαστής είπε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν πολλούς μη βίαιους τρόπους να εκφράσουν τις απόψεις τους για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ομοσπονδιακός δικαστής αρνήθηκε να απορρίψει το κατηγορητήριο σε βάρος τεσσάρων ηγετών των ακροδεξιών Proud Boys για την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ με στόχο να σταματήσει η επικύρωση της εκλογικής νίκης του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Τίμοθι Κέλι απέρριψε την Τρίτη τα επιχειρήματα των δικηγόρων υπεράσπισης ότι οι τέσσερις άνδρες — ο Ίθαν Νόρντεαν, ο Τζόζεφ Μπιγκς, ο Ζάχαρι Ρελ και ο Τσαρλς Ντόνχοε — κατηγορούνται για συμπεριφορά που προστατεύεται από το δικαίωμα της Πρώτης Τροποποίησης που αναφέρεται στην ελευθερία του λόγου.

Ο Κέλι είπε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν πολλούς μη βίαιους τρόπους να εκφράσουν τις απόψεις τους για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Οι κατηγορούμενοι δεν κατηγορούνται, όπως υποστηρίζουν, για το κάψιμο σημαιών,τα μαύρα περιβραχιόνια ή τη συμμετοχή σε απλές καθιστικές διαδηλώσεις ή διαμαρτυρίες», αναφέρει ο Κέλι στην απόφασή του που αποτυπώνεται σε 43 σελίδες. «Επιπλέον, ακόμη κι αν αυτή η συμπεριφορά είχε κάποια αξία ως ελευθερία της έκφρασης, έχασε κάθε προστασία της Πρώτης Τροποποίησης που μπορεί να είχε».

Κατηγορίες για συνωμοσία

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι βαρύνονται με κατηγορίες όπως η συνωμοσία και η παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας. Και οι τέσσερις τους παραμένουν φυλακισμένοι ενώ περιμένουν τη δίκη που έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης υποστήριξαν επίσης ότι η κατηγορία περί παρεμπόδισης δεν ισχύει για τους πελάτες τους, επειδή η επικύρωση του Κογκρέσου για την ψήφο του Εκλογικού Σώματος δεν ήταν μια «επίσημη διαδικασία».

Η υπόθεση εναντίον των μελών των Proud Boys βρίσκεται στο επίκεντρο μιας εκτεταμένης έρευνας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επίθεση και εισβολή στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουαρίου. Περισσότερα από 50 άτομα που κατηγορούνται για την πολιορκία του Καπιτωλίου έχουν αναγνωριστεί από τις ομοσπονδιακές αρχές ως ηγέτες, μέλη ή συνεργάτες των Proud Boys, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 16 κατηγορουμένων που κατηγορούνται για συνωμοσία.

Την περασμένη Τετάρτη, ένας άνδρας από τη Νέα Υόρκη ομολόγησε την ενοχή του για εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ μαζί με άλλα μέλη των Proud Boys. Ο Matthew Greene είναι το πρώτο μέλος των Proud Boys που δήλωσε δημόσια ένοχος για συνωμοσία με άλλα μέλη ώστε να σταματήσει το Κογκρέσο από το να επικυρώσει την ψήφο των εκλογών. Ο ίδιος συμφώνησε να συνεργαστεί με τις αρχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments