Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Νέα πρόβλεψη για 35.000 κρούσματα τις επόμενες μέρες

Μαγιορκίνης: Νέα πρόβλεψη για 35.000 κρούσματα τις επόμενες μέρες
Μαγιορκίνης: Ο καθηγητής μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με την μετάλλαξη Όμικρον, ενώ έκανε και μία ανησυχητική πρόβλεψη για τα νέα κρούσματα.

O Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Μάλιστα, ο καθηγητής πρόβλεψε πως τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να δούμε τα κρούσματα να φτάνουν τα 35.000, δημιουργώντας μία πολύ διαφορετική εικόνα.

«Το βασικό στοιχείο είναι πως ο αριθμός των κρουσμάτων εκτοξεύτηκε, φτάσαμε και πέντε φορές πάνω σε κάποιες περιοχές όπως στην Αττική. Αυτά τα στοιχεία δημιουργούν ένα διαφορετικό προφίλ», ανέφερε αρχικά στο Mega, ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. «Όταν δούμε αύξηση, γύρω στις πέντε φορές πάνω, στα κρούσματα, θα αρχίσει να δημιουργείται πίεση στο σύστημα υγείας. Για αυτό και λαμβάνουμε τα ανάλογα μέτρα», επεσήμανε στη συνέχεια, ο κ. Μαγιορκίνης. Κρούσματα σήμερα 24/10

Πότε θα έχουμε αποκλιμάκωση

Αναφορικά με τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες και το ενδεχόμενο νέας αύξησης, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε το εξής: «Κάθε φορά που με ρωτάνε, αποφεύγω να λέω νούμερα. Δίνω τα νούμερα που ξέρω ότι θα ξεπεραστούν. Είχα πει πως όταν φτάσουμε τα 35.000, θα αρχίσει η πίεση στο σύστημα υγείας, να είναι σημαντική. Υπάρχει μέτρια πιθανότητα να φτάσουμε και αυτό το νούμερο, τις επόμενες ημέρες».

Ωστόσο, εξήγησε πως «όταν μια πανδημία τρέχει πιο γρήγορα, αποκλιμακώνεται και πιο γρήγορα», υπογραμμίζοντας πως είναι δύσκολο να υπάρξει κάποιο συμπέρασμα για αποκλιμάκωση. «Θεωρητικά δεν θα πρέπει να είναι μετά το τέλος Φεβρουαρίου, αλλά μπορεί να είναι και στις αρχές», εξήγησε.

«Αυτό το κύμα δεν θα φτάσει τον Μάρτιο. Υπάρχει πιθανότητα, γύρω στο 10% με 15% να φτάσει μέχρι και τις αρχές Μαρτίου», προσέθεσε στη συνέχεια, ο κ. Μαγιορκίνης.

Σχετικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, δήλωσε ότι «είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε. Υπάρχει βέβαια, ένα ηθικό ζήτημα», επισημαίνοντας πως αν το ποσοστό εμβολιασμού σε κάποιες ηλικιακές ομάδες ήταν πάνω από 90%, μέτρα δεν θα χρειάζονταν.

Τι θα γίνει με τα σχολεία τη νέα χρονιά

Τέλος, ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων αναφέρθηκε στα σχολεία και τι θα γίνει τη νέα χρονιά.

«Η Όμικρον, όποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία, θα υπάρχουν κρούσματα. Είναι εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή και δεν θα έχει μεγάλη βαρύτητα στα παιδιά. Δεν πρέπει να καθυστερήσουν να ανοίξουν τα σχολεία», τόνισε, προτρέποντας τους γονείς να εμβολιαστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments