Ελλάδα

Νέα μέτρα: «Καμπανάκι» από κυβέρνηση και ειδικούς – Έκκληση στους νέους

Νέα μέτρα: «Καμπανάκι» από κυβέρνηση και ειδικούς – Έκκληση στους νέους
Νέα μέτρα: Νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί στις 06:00 μετά και το δεύτερο συνεχόμενο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων που σημειώθηκε στη χώρα.

Νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί στις 06:00 μετά και το δεύτερο συνεχόμενο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων που σημειώθηκε στη χώρα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28.828 κρούσματα εκ των οποίων 12.848 εντοπίζονται στην Αττική και 3.496 στη Θεσσαλονίκη.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης προχώρησε στην ανακοίνωση των μέτρων τα οποία ισχύουν από σήμερα.

Ποια τα νέα μέτρα

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Εξαίρεση αποτελεί η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο της διασποράς του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός

Αντέχει το ΕΣΥ

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη «Όπως είχαμε προαναγγείλει η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή να συγκληθεί για να αποτυπώσει τα δεδομένα από την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην χώρα μας. Στο ΕΣΥ νοσηλεύονται κυρίως ασθενείς με την ΔΕΛΤΑ.

Η Όμικρον είναι κυρίαρχη και από τα χθεσινά και τα σημερινά κρούσματα. Το ΕΣΥ ακόμα πιέζεται από την Δέλτα και πρέπει να εκτιμήσουμε όλους τους παράγοντες για να ανταπεξέλθει το ΕΣΥ. Είμαστε σε επαφή με δομές για να μας παραχωρήσουν κλίνες», είπε ο υπουργός Υγείας.

“Καλπάζει” ο κορωνοϊός στις ηλικίες 4-18 ετών

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 20-26 Δεκεμβρίου το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 10.293, αποτελώντας το 22% (-19% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων covid-19.

Τι θα γίνει με τη μουσική στα σπίτια

Στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν απαγορεύονται μεταξύ άλλων οι εκδηλώσεις και τα πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, με τη δεύτερη περίπτωση να αφορά τα πάρτι σε σπίτια Airbnb.

Σε αυτό το σημείο, προέκυψε το ερώτημα τι θα ισχύσει για τα πάρτι στα σπίτια και αν θα απαγορεύεται η μουσική, εν όψει και του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Η εκπομπή «Live News» επικοινώνησε με το υπουργείο Υγείας, το οποίο διευκρίνισε ότι στα σπίτια θα επιτρέπεται κανονικά η μουσική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments