Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση κατάληψης σε χώρο του Αριστοτελείου

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση κατάληψης σε χώρο του Αριστοτελείου
Το «Στέκι Βιολογικού» όπως ονομάζεται, χώρος στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τελεί υπό κατάληψη εδώ και 30 χρόνια

Έφοδο στον χώρο «Στέκι Βιολογικού» όπως ονομάζεται, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  πραγματοποίησαν περίπου στις 6 το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εκκενωθεί, καθώς εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες τελεί υπό κατάληψη από φοιτητές αλλά και εξωπανεπιστημιακούς.

Το «Στέκι Βιολογικού» είναι χώρος στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση της αστυνομίας

Παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων, άνοιξαν τις πόρτες που ήταν κλειδωμένες και μπήκαν στο εσωτερικό. Οι αστυνομικοί με τους φακούς στα χέρια έψαξαν παντού προκειμένου να διαπιστώσουν εάν βρίσκονταν εντός κτιρίου καταληψίες, ενώ αμέσως μετά στον χώρο έφτασαν εργάτες οι οποίοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούν εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου, ο οποίος τελεί υπό κατάληψη περίπου τρεις δεκαετίες. Κατά πληροφορίες, πρόθεση της Πρυτανείας είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος που μέχρι σήμερα ήταν κατειλημμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του GRTimes εντός του χώρου που τελούσε υπό κατάληψη δεν εντοπίστηκαν άτομα. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα. Περιμετρικά του ΑΠΘ υπήρχαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ προκειμένου να συνδράμουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Τι βρέθηκε στον υπό κατάληψη χώρο

Στο “Στέκι στο Βιολογικό”, εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και άλλα αντικείμενα τα οποία περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί.

Αρχές Δεκεμβρίου, περίπου 30 άτομα πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στο κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ, πετώντας μπογιές, γράφοντας συνθήματα αλληλεγγύης σε καταλήψεις και απειλητικά μηνύματα κατά του πρύτανη και του αντιπρύτανη Οικονομικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments