Οικονομία

Σταϊκούρας: Τα μέτρα για την ενεργειακή κρίση θα επεκταθούν και στη νέα χρονιά

Σταϊκούρας: Τα μέτρα για την ενεργειακή κρίση θα επεκταθούν και στη νέα χρονιά
Σταϊκούρας: Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στους στόχους της ελληνικής οικονομίας για το 2022 και την ενεργειακή κρίση.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στους στόχους της ελληνικής οικονομίας για το 2022 και την ενεργειακή κρίση.

Μιλώντας στη Realnews και το Γιώργο Σιαδήμα σημείωσε πως με γνώμονα τις εξελίξεις όχι βεβιασμένα θα ενεργήσει το οικονομικό επιτελείο ανάλογα και με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας. Οσον αφορά την ενεργειακή κρίση προαναγγέλλει επέκταση των μέτρων και το 2022.

Για τους στόχους της κυβέρνησης το 2022

Αναφορικά με τους στόχους της κυβέρνησης το 2022 “Φυσικά φιλόδοξους αλλά ρεαλιστικούς στόχους Συγκεκριμένα επιδιώκουμε το 2022 τη συνέχιση της επίτευξης υψηλών και διατηρήσιμων ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης τη μείωση των οικονομικών ανισοτήτων την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας την επίτευξη μονοψήφιου ποσοστού κόκκινων δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών και τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών Ολα αυτά εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν στην απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας έως το 2023 Οικοδομώντας στα όσα μέχρι στιγμής έχουμε πετύχει με σχέδιο και αυτοπεποίθηση θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε και αυτούς τους στόχους Οπως με επιτυχία πράττουμε μέχρι σήμερα κινούμενοι με τη σημαία της ευθύνης” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για την ενεργειακή κρίση

“Πράγματι η ενεργειακή κρίση είναι οξεία με μεγαλύτερη ένταση και έκταση σε σχέση με τις αρχικές σε παγκόσμιο επίπεδο προβλέψεις Κρίση που προκαλεί σημαντικό και αυξανόμενο βάρος στα νοικοκυριά ιδιαίτερα στα πιο ευάλωτα Για την αντιμετώπισή της αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας Υλοποιούμε μέτρα μόνιμης αύξησης του διαθέοι μου εισοδήματος των πολιτών προκειμένου να στηρίξουμε την αγοραστική τους δύναμη Μέτρα μειώσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών καθώς και παρεμβάσεις διαδοχικών αυξήσεων του κατώτατου μισθού Παράλληλα εφαρμόζουμε βραχυπρόθεσμα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης συνολικού ύψους μέχρι σήμερα περίπου 1,35 δισ ευρώ Προφανώς με τα σημερινά δεδομένα αυτά τα μέτρα ή και άλλα θα πρέπει να επεκταθούν και για το 2022 Γι αυτό και θα υπάρξουν και πρόσθετες παρεμβάσεις” ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments