Κόσμος

Σκάνδαλο στην Ουκρανία: Η κυβέρνηση παραίτησε τον υπουργό Παιδείας εξαιτίας της καυτής γραμματέως του

Σκάνδαλο στην Ουκρανία: Η κυβέρνηση παραίτησε τον υπουργό Παιδείας εξαιτίας της καυτής γραμματέως του
Σκάνδαλο στην Ουκρανία: Δεν ήταν κατάλληλα ντυμένη για το δείπνο και αποφάσισαν να απολύσουν τον υπουργό παιδείας.

Σκάνδαλο στην Ουκρανία καθώς σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο ουκρανός υπουργός Παιδείας και Επιστημών της Ουκρανίας, Ιγκόρ Γκαρμπαρούκ, από την κυβέρνηση και τον λόγο δεν θα τον πιστέψετε. Ο λόγος της απόλυσης του είναι επειδή η βοηθός του και γραμματέας του δεν φορούσε ευπρεπή ρούχα  κατά την επίσκεψή τους στο Λβιβ. Σκάνδαλο στην Ουκρανία

Γίνεται λόγος για μία επίσημη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος της πόλης, αλλά και άλλοι επίσημοι φορείς.

«Νόμιζα ότι όλοι ντύνονταν όπως τους άρεσε και όπως ένιωθαν πιο άνετα»

Ωστόσο φαίνεται πως η βοηθός του υπουργού και δικηγόρος, η 27χρονη Κριστίνα Τισκουν, φόρεσε κάτι πιο ανοιχτό από το συνηθισμένο με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να εξοργιστεί και να του ζητήσει να παραιτηθεί.

Πάντως η ίδια φάνηκε να μην πτοείται καθόλου από τα αρνητικά σχόλια και την απόλυσή της καθώς όπως έγραψε στο Instagram «Νόμιζα ότι όλοι ντύνονταν όπως τους άρεσε και όπως ένιωθαν πιο άνετα».

Σκάνδαλο στην Ουκρανία

Ουκρανία: Κλείνει τα λιμάνια της για τα ρωσικά πλοία

Οι ουκρανικές αρχές πρότειναν για πρώτη φορά περιορισμούς στα ρωσικά εμπορικά πλοία που επιχειρούν στα εθνικά ύδατα της Ουκρανίας το 2018, θεωρώντας τα ως πιθανή «τρομοκρατική απειλή για κρίσιμες υποδομές». Στα τέλη του 2020, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε νομοσχέδιο για να θέσει σε ισχύ νέους περιορισμούς από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Ο νέος νόμος της Ουκρανίας «Σχετικά με τις εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές» απαγορεύει στα εμπορικά και επιβατικά ρωσικά πλοία να έχουν πρόσβαση σε εσωτερικές πλωτές οδούς, συμπεριλαμβανομένων των ποταμών Δνείστερου, Δνείπερου και Δούναβη και διαφόρων δεξαμενών.

«Η παράκτια διέλευση μεταξύ ποταμών…για τη διεξαγωγή εργασιών φορτίου στις εσωτερικές πλωτές οδούς της Ουκρανίας…μπορεί να πραγματοποιηθεί από ουκρανικά ή ξένα πλοία, ιδιοκτήτες των οποίων είναι επιχειρηματικές οντότητες εγγεγραμμένες στην επικράτεια της Ουκρανίας, εκτός από πλοία που κατέχουν σημαία του επιτιθέμενου κράτους, πλοία των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι πολίτες ενός κράτους που η Ουκρανία θεωρεί κράτος επιτιθέμενο ή κράτος κατοχής» αναφέρει ο νόμος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments