Πολιτική

ΚΚΕ: Η λαϊκή πρωτοβουλία μπορεί να βάλει τη σφραγίδα στις εξελίξεις το 2022

ΚΚΕ: Η λαϊκή πρωτοβουλία μπορεί να βάλει τη σφραγίδα στις εξελίξεις το 2022
ΚΚΕ: Τι αναφέρει το μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στο μήνυμά της για το 2022 εύχεται «καλή και αγωνιστική χρονιά, με υγεία και δύναμη, σε όλους κι όλες, εργαζόμενους, άνεργους, βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους αγωνιζόμενους επιστήμονες και καλλιτέχνες, τους μετανάστες και πρόσφυγες».

Ορισμένα σημεία από το μήνυμα του ΚΚΕ

«Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με βαθιά πεποίθηση ότι ο λαός μπορεί στις σημερινές συνθήκες να βρει την αισιοδοξία, το κουράγιο και την αλληλεγγύη, αν πιστέψει στο δίκιο και τη δύναμή του. Μπορεί να μετατρέψει το σύνθημα “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”, που είδαμε να γίνεται πράξη σε δύσκολες στιγμές της περασμένης χρονιάς, σε σάλπισμα αντεπίθεσης και υλοποίησης εκείνων των προϋποθέσεων που θα του επιτρέψουν να ζήσει καλύτερα. Άλλωστε, οι στιγμές που ξεχώρισαν τον προηγούμενο χρόνο ήταν εκείνες που η λαϊκή πρωτοβουλία και κινητοποίηση έβαλαν τη δική τους μοναδική σφραγίδα στις εξελίξεις» τονίζει το ΚΚΕ.

«Η χρονιά που φεύγει αφήνει ένα ακόμη τραγικό αποτύπωμα στη ζωή και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Οι περσινές κυβερνητικές προβλέψεις για επιστροφή στη λεγόμενη “κανονικότητα” διαψεύστηκαν οικτρά» επισημαίνει το ΚΚΕ αναφέροντας την «συνέχιση του εφιάλτη της πανδημίας και την κατάρρευση των δημοσίων συστημάτων Υγείας», την «στήριξη της ανάκαμψης της οικονομίας σε νέα μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, στη διάθεση πακτωλού χρημάτων απ’ τα καπιταλιστικά κράτη προς τις μεγάλες επιχειρήσεις» και στο ταυτόχρονο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά σε βασικά προϊόντα επιβίωσης του λαού κι ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας, που τσακίζει το -ήδη καθημαγμένο- λαϊκό εισόδημα».

«Η αιτία των σημερινών αδιεξόδων βρίσκεται στο κυνήγι της καπιταλιστικής κερδοφορίας, στην πολιτική και τις ιεραρχήσεις κρατών και κυβερνήσεων για τη μεγαλύτερη στήριξη αυτής της κερδοφορίας σε βάρος των λαϊκών αναγκών, στους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων. Βρίσκεται, δηλαδή, σε αυτή καθαυτή τη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, «όποια πέτρα κι αν σηκώσουμε, θα δούμε ότι από κάτω κρύβεται τελικά η μεγάλη αντίφαση της εποχής μας: από τη μία οι τεράστιες δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και από την άλλη η “κανονικότητα” του καπιταλιστικού συστήματος, που ακυρώνει αυτές τις δυνατότητες και συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του κέρδους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments