Ελλάδα

Καπραβέλος: «Λεβεντοκόπανοι» όσοι έκαναν κορωνοπάρτι την Πρωτοχρονιά

Καπραβέλος: «Λεβεντοκόπανοι» όσοι έκαναν κορωνοπάρτι την Πρωτοχρονιά
Ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

Δριμεία επίθεση σε όσους μετείχαν σε κορωνοπάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εξαπέλυσε ο Νίκος Καπραβέλος.

Ο Διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο Open τόνισε χαρακτηριστικά: «Νιώθω ότι κάποιοι ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Θρηνούμε νεκρούς, χάνονται συνέχεια άνθρωποι. Αυτό δεν είναι λεβεντιά να αψηφάς το θάνατο. Η γιαγιά μου τους έλεγε λεβεντοκόπανους».

Ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, όμως αυτή είναι η κοινωνία σήμερα και πως η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη.

«Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν κρατικές δομές από απλές ιώσεις, από την καραντίνα» είπε ο κ. Καπραβέλος. Προειδοποίησε μάλιστα ότι: «Δε θα υπάρχουν νοσοκομεία, θα κλείσουν τα νοσοκομεία». Παράλληλα τόνισε πως και οι 48 ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» είναι κατειλημμένες από περιστατικά COVID, ενώ πλέον λιγοστεύει το προσωπικό λόγω της επέλασης και της υψηλής μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον.

Παράταση στο άνοιγμα των σχολείων

Ο κ. Καπραβέλος έκανε λόγο και πάλι για υποχρεωτικό εμβολιασμό ενώ τάχθηκε υπέρ της παράτασης του ανοίγματος των σχολείων, μέχρι «να δούμε πώς θα μεταφραστεί αυτή η πίεση των κρουσμάτων» σε νοσηρότητα και νοσηλείες, όπως είπε.

Αναφορικά με την περίπτωση της 16χρονης που διασωληνώθηκε, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι «ανταποκρίνεται στη θεραπεία», αλλά «ο δρόμος είναι μακρύς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments