Ελλάδα

Nέα μέτρα: Η υποχρεωτικότητα το πρώτο βήμα

Nέα μέτρα: Η υποχρεωτικότητα το πρώτο βήμα
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει για την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων και τον προβληματισμό των ειδικών για τα σχολεία

Στη κυβέρνηση δεν αποκλείουν την ανακοίνωση νέων  μέτρων κάτω από τη πίεση των δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Παρατηρείται, μάλιστα το φαινόμενο της έξαρσης της πανδημίας και στις μικρότερες ηλικίες. Γεγονός που προβληματίζει σοβαρά τους επιστήμονες που κατά πληροφορίες εισηγούνται νέα αυστηρότερα μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα στη κυβέρνηση συζητείται, πλέον σοβαρά, η υποχρεωτικότητα κατά ηλικία. Αρχής γενομένης από τους 50 και πάνω. Τα νεότερα δεδομένα από την Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας κρίνουν αναγκαίο το συγκεκριμένο μέτρο.  Δεν αποκλείεται, μάλιστα, τα νέα μέτρα να ανακοινωθούν εντός των επόμενων δυο ημερών. Λέγεται, χωρίς να επιβεβαιώνεται προσώρας, πως η επέκταση της υποχρεωτικότητας μπορεί να επεκταθεί και σε επαγγελματικές ομάδες που έρχονται σε επαφή με τον ευρύτερο πληθυσμό, όπως είναι τα σώματα ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή είναι έντονος ο προβληματισμός για την επανέναρξη των σχολείων. Τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύεται πως τα παιδιά νοσούν πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες μεταλλάξεις. Παρατηρείται, επίσης, το φαινόμενο, οι γονείς να ασθενούν εξαιτίας των παιδιών, στο σύνολο της ελληνικής οικογένειας.  Με συνέπεια να δημιουργείται το λεγόμενο υγειονομικό σπιράλ. Η ανησυχία είναι σοβαρή. Η έναρξη των σχολείων μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές προκαλεί πονοκέφαλο στους επιστήμονες, εντός των οποίων φαίνεται πως ωριμάζει η ιδέα της μεταφοράς της ημερομηνίας έναρξης έστω για μια εβδομάδα. Προκειμένου να ξεπεραστεί ημερολογιακά το μέσον του Ιανουαρίου έτσι ώστε να υπάρξει μια πιο καθαρή  επιδημιολογική εικόνα.

Προσώρας η κυβέρνηση φαίνεται πως επιμένει στην προγραμματισμένη έναρξη των σχολείων. Αλλά αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για αλλαγές, παρατηρώντας και την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον. Πάντως οι όποιες αποφάσεις και για τα σχολεία πρόκειται, όπως όλα δείχνουν πως θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments