Διεθνή

Γαλλία: Στην «κόκκινη» λίστα οι ΗΠΑ – Σε 10ήμερη καραντίνα οι ανεμβολίαστοι Αμερικανοί

Γαλλία: Στην «κόκκινη» λίστα οι ΗΠΑ – Σε 10ήμερη καραντίνα οι ανεμβολίαστοι Αμερικανοί
Μαζί με Ρωσία, Αφγανιστάν, Λευκορωσία και Σερβία

Η Γαλλία συμπεριέλαβε τις ΗΠΑ στην «κόκκινη λίστα» για τον κορωνοϊό. Κατά συνέπεια οι μη εμβολιασμένοι Αμερικανοί πολίτες που εισέρχονται στη χώρα, θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για δέκα μέρες.

Οι περιορισμοί δεν θα αλλάξουν για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που έρχονται στη Γαλλία από τις ΗΠΑ, καθώς θα πρέπει να έχουν ένα αρνητικό διαγωνιστικό τεστ, πριν από την επιβίβασή τους στην πτήση τους.

Η εξέλιξη αυτή, τοποθετεί τις ΗΠΑ στην ίδια λίστα με χώρες, όπως, η Ρωσία, το Αφγανιστάν, η Λευκορωσία και η Σερβία.

Ο ημερήσιος αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων στις ΗΠΑ από τη μετάλλαξη Όμικρον, ξεπέρασε τις 300.000 κρούσματα.

Η Γαλλία μάχεται επίσης, με αριθμό ρεκόρ νέων μολύνσεων με 200.000 ημερήσια κρούσματα, κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Νωρίτερα, ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος για μία αύξηση στις νοσηλείες, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων μόλυνσης, ακόμη και αν τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον της COVID-19 είναι λιγότερο επώδυνη.

«Η μόνη δυσκολία είναι ότι όταν έχεις τόσες πολλές μολύνσεις, ακόμη και αν ο ρυθμός των νοσηλειών είναι χαμηλός με την Όμικρον, σε σύγκριση με την Δέλτα, υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος ότι θα μπορείς να έχει μία αύξηση στις νοσηλείες, η οποία μπορεί να πιέσει το σύστημα υγείας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments