Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κοντά στις 40.000 σήμερα τα κρούσματα

Κορωνοϊός: Κοντά στις 40.000 σήμερα τα κρούσματα
Κορωνοϊός: Κοντά στις 40.000 σήμερα τα κρούσματα

Ανησυχία επικρατεί, καθώς σήμερα Δευτέρα, αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο αριθμός των κρουσμάτων να φτάσει κοντά στις 40.000, μετά την κάμψη που παρουσίασαν τα κρούσματα την Κυριακή με 17.633 μολύνσεις.

Ωστόσο ο μειωμένος αυτός αριθμός δικαιολογείται, από τα λιγότερα τεστ  λόγω της Πρωτοχρονιάς και των κλειστών εργαστηρίων.

Πλέον εκφράζονται φόβοι ότι πάμε για άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ με 40.000 κρούσματα.

Πρόκειται για έναν αριθμό ιδιαίτερα μεγάλο για Δευτέρα, ο οποίος αυξάνει τον φόβο και την ανησυχία για τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν τα επόμενα 24ωρα.

Η επιστροφή των περισσότερων πολιτών σε ρυθμούς καθημερινότητας και η διεξαγωγή ακόμα περισσότερων εργαστηριακών, και μη, ελέγχων αναμένεται να φέρει ραγδαία αύξηση και στα κρούσματα.

Δεν αποκλείονται και 80.000 κρούσματα ημερησίως

Την ίδια ώρα εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι η κορύφωση του πανδημικού κύματος θα γίνει μεταξύ 19 και 22 Ιανουαρίου με 65.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα μοντέλα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, μπορεί τα κρούσματα να φτάσουν μια ημέρα ακόμη και 80.000. Μετά την κορύφωση του κύματος πάντως, εκτιμά πως δεν αναμένεται σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων αλλά κάθετη πτώση τους.

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι για να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις αυτών των μοντέλων θα πρέπει τα μέτρα που έχουν επιβληθεί να διατηρηθούν έως τις 30 Ιανουαρίου.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments