Οικονομία

Ινστιτούτο Handelsblatt: Καμπανάκι για την οικονομία στη μετακορωνοϊό εποχή

Ινστιτούτο Handelsblatt: Καμπανάκι για την οικονομία στη μετακορωνοϊό εποχή
Ινστιτούτο Handelsblatt: Καμπανάκι χτυπάει το Ινστιτούτο Handelsblatt αναφορικά με την οικονομία στην μετακορωνοϊό εποχή. Η πρόβλεψη για  «εκρηκτική ανάκαμψη» της οικονομίας της Γερμανίας φαίνεται να διαψεύδεται, εκτιμάται ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει απότομη οικονομική ύφεση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Καμπανάκι χτυπάει το Ινστιτούτο Handelsblatt αναφορικά με την οικονομία στην μετακορωνοϊό εποχή. Η πρόβλεψη για  «εκρηκτική ανάκαμψη» της οικονομίας της Γερμανίας φαίνεται να διαψεύδεται, εκτιμάται ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει απότομη οικονομική ύφεση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το Ινστιτούτο Μελετών της Handelsblatt (HRI) αναθεωρεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, την πρόβλεψή του για το 2022 και επισημαίνει ότι μετά το τέλος της πανδημίας, η προστασία του κλίματος και η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού θα επιβραδύνουν την ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι οικονομολόγοι του Ινστιτούτου θεωρούν ότι για το 2022 η ανάπτυξη θα φθάσει στο 3,4%, κατά 0,3% χαμηλότερα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί, ενώ το 2023 η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,3%.

Το HRI είναι πάντως από τα πλέον απαισιόδοξα οικονομικά ινστιτούτα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη για το νέο έτος. Τα μεγάλα ινστιτούτα δίνουν εκτιμήσεις από 3,5% έως 4%, ενώ η Bundesbank αναμένει ακόμη και 4,2%. Το HRI ήταν όμως πιο επιφυλακτικό και το 2020, όταν είχε προβλέψει ανάπτυξη 2,7% για το 2021, έναντι 5% άλλων ινστιτούτων -και επιβεβαιώθηκε.

Τι αναφέρει στην πρόβλεψη το Ινστιτούτο

«Η γερμανική οικονομία δύσκολα θα σημειώσει ανάπτυξη κατά το χειμερινό εξάμηνο. Λόγω της μάχης της πανδημίας, η μακροοικονομική ζημιά είναι πιθανό να είναι σημαντικά μικρότερη από ό,τι κατά τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Ακόμη όμως και αν η πανδημία ξεπεραστεί το ερχόμενο καλοκαίρι και τα προβλήματα με τις αλυσίδες εφοδιασμού επιλυθούν σταδιακά, είναι απίθανο να σημειωθεί εκρηκτική ανάκαμψη» δήλωσε ο πρόεδρος του HRI Μπερτ Ρούρουπ και προσέθεσε ότι «από τα μέσα του τρέχοντος έτους, τα διαρθρωτικά προβλήματα της γερμανικής οικονομίας θα έρθουν και πάλι στο προσκήνιο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments