Πολιτική

Σχολεία: Προς άνοιγμα κανονικά τη Δευτέρα

Σχολεία: Προς άνοιγμα κανονικά τη Δευτέρα
Πρωινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Κανονικά φαίνεται πως θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου με αύξηση όμως των τεστ στα παιδιά.

Όπως όλα δείχνουν το σενάριο για διενέργεια rapid test να απομακρύνεται καθώς κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με το self test κι επειδή στην κυβέρνηση φοβούνται «έμφραγμα» στις δημόσιες δομές.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr παρότι έχει συζητηθεί εκτενώς το ενδεχόμενο εφαρμογής νέων πρωτοκόλλων στα σχολεία, δεν φαίνεται να προκρίνεται κάποια αλλαγή.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, τα παιδιά είναι ασφαλή στα σχολεία εφόσον διενεργούνται τεστ, φορούν μάσκα και τηρούνται όλα τα μέτρα, καθώς έρχονται σε καθημερινή επαφή τα ίδια παιδιά. Σε αντίθεση με τα σπίτια, όπου τα παιδιά μπορούν να έρθουν σε επαφή ενδεχομένως με άτομα τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί.

Ταυτόχρονα, υπάρχει μια συζήτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής του πρωτοκόλλου ελέγχου με τεστ όταν κάποιος από τους μαθητές βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, κ. Κόπτσης εάν η επιτροπή των ειδικών εισηγηθεί αλλαγή στα πρωτόκολλα ή αύξηση των τεστ φυσικά το υπουργείο θα τα υποστηρίξει άμεσα προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία των μαθητών με ανοιχτά σχολεία. Ήδη από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει στα σχολεία 32 εκατομμύρια self test.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι είναι όλα έτοιμα ώστε όποιο σχολικό τμήμα μπαίνει σε αναστολή, την επόμενη ημέρα να μπορεί να ξεκινά τηλεκπαίδευση.

Η επιτροπή ειδικών συνεδριάζει αύριο ωστόσο ανακοινώσεις είναι πιθανόν να έχουμε την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Ίσως η επιτροπή να χρειαστεί να συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη προκειμένου να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα των τελευταίων ημερών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι ανακοινώσεις θα γίνουν πριν την Παρασκευή, ώστε οι οικογένειες να έχουν χρόνο να προσαρμοστούν στα τυχόν νέα δεδομένα.

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Στην πρωινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώθηκε ότι η μετάλλαξη Όμικρον μεταδίδεται ταχύτατα αλλά δεν επιφέρει βαριά νόσηση. Επιπλέον, παρατηρήθηκε μια σταθεροποίηση στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Όλα τα δεδομένα τέθηκαν στο τραπέζι, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζεται η ανάγκη για τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, ενώ τη σύσκεψη απασχόλησε κυρίως η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες με ασφάλεια.

Καθημερινά γίνονται δυο με τρεις συσκέψεις για το θέμα, ενώ εντός της ημέρας ή αύριο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να συζητήσει με την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως αλλά και με άλλους υπουργούς για τη λήψη οριστικών αποφάσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments