Ελλάδα

ΕΡΓΑΝΗ: Το σύστημα δεν δέχεται τα Rapid Test

ΕΡΓΑΝΗ: Το σύστημα δεν δέχεται τα Rapid Test
ΕΡΓΑΝΗ: Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία χιλιάδων εργαζομένων που δεν μπορούν να δηλώσουν στο σύστημα το θετικό rapid test, καθώς δέχεται μόνο το PCR.

Στον “αέρα” βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό με rapid test και δεν μπορούν να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην ΕΡΓΑΝΗ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον δεν χρειάζεται μετά το θετικό rapid test, οι πολίτες να κάνουν μοριακό έλεγχο.

Το πρόβλημα όμως παραμένει, καθώς το σύστημα δεν δικαιολογεί την άδεια πέντε ημερών για την καραντίνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν ότι είναι θετικοί στην εργασία τους καθώς με θετικό rapid δεν μπορούν να εκδώσουν σχετική βεβαίωση νόσησης και να απουσιάσουν από την εργασία τους. ΕΡΓΑΝΗ

Τι συμβαίνει

Το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ δεν αναγνωρίζει το θετικό rapid test και δέχεται μόνο το μοριακό (PCR), γεγονός που αφήνει έκθετους τους εργαζόμενους που έχουν νοσήσει παρόλο που είναι εμβολιασμένοι.

Αυτό συμβαίνει διότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ που αφορά στους εμβολιασμένους πολίτες που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό από rapid test.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες

Τα προβλήματα αυξάνονται λόγω των της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων. Για παράδειγμα στη μεταποίηση και στη βιομηχανία αναφέρουν ότι με δυσκολία βγαίνουν πλέον οι βάρδιες, ενώ στο τομέα του εμπορίου αναφέρουν πως κάνουν αντικαταστάσεις σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα, φτάνοντας να κόβουν τις άδειες των υπαλλήλων.

Αν τα κρούσματα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν σε αδιέξοδο. Πολλά μικρά καταστήματα, τα οποία λειτουργούν με τον ιδιοκτήτη και ένα άτομο προσωπικό, ίσως αναγκαστούν προσωρινά να κλείσουν. Το ίδιο συμβαίνει και στην εστίαση, με επιχειρηματίες να τονίζουν πως λειτουργούν με μείον δέκα άτομα προσωπικό εξαιτίας των κρουσμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments