Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Δεν αρκούν οι 5 μέρες καραντίνας στους υγειονομικούς

Ματίνα Παγώνη: Δεν αρκούν οι 5 μέρες καραντίνας στους υγειονομικούς
Δεν αρκούν οι 5 μέρες καραντίνας στους υγειονομικούς για να επιστρέψουν στις δουλειές τους, σημειώνει η Ματίνα Παγώνη

Για τις επιπτώσεις που έχουν τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού, λόγω και της μετάλλαξης Όμικρον στα νοσοκομεία μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Από το πρωί οι ουρές είναι ατελείωτες» σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη, μιλώντας στο Μέγκα, τονίζοντας ότι αρκετές κλινικές μετατρέπονται σε κλινικές Covid για να μπορέσουν τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν.

«Άρα καταλαβαίνετε ότι πιέζεται το σύστημα υγείας» πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι το 90% των κρουσμάτων είναι από τη μετάλλαξη Όμικρον.

«Από δω και πέρα, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, οι δυσκολίες θα είναι πολλές στα νοσοκομεία» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι αρκετοί είναι οι υγειονομικοί που νοσούν, λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

«Πέντε μέρες δεν φτάνουν για να γυρίσουν στις δουλειές τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές» σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο διάστημα καραντίνας. «Τουλάχιστον 8-10 μέρες και να γυρίσουν με pcr» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» 79 υγειονομικοί έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον και στον Ευαγγελισμό άλλοι 92.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στην Αττική το ποσοστό των υγειονομικών που έχουν μολυνθεί είναι στο νοσοκομείο «Ελένα» 4,2%, στο «Γεννηματάς» 3,7%, στον «Ευαγγελισμό» 2,9% και στον «Άγιο Σάββα» 2,7 %.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments