Πολιτική

Τα μηνύματα Μητσοτάκη: Στη Τουρκία, στην Αριστερά, στην κοινωνία

Τα μηνύματα Μητσοτάκη: Στη Τουρκία, στην Αριστερά, στην κοινωνία
Τα μηνύματα Μητσοτάκη: O Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τα μηνύματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Άη Στράτη και στη Λήμνο.

Η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Άη Στράτη  και στη Λήμνο, αποτελεί κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού. Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες τόσο εντός όσο και εκτός χώρας. Την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση, προσπαθώντας να εξάγει, κυριολεκτικά, τη βαθιά οικονομική της κρίση, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται τα δυο νησιά, που έχουν μεγάλη σημασία και για την εξωτερική μας πολιτική αλλά και για τη πολιτική και οικονομική τους ιστορία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επέλεξε τυχαία τα δύο αυτά νησιά. Όπως και κανένας πρωθυπουργός ανάλογα με το μήνυμα που θέλει να στείλει και τους αποδέκτες του, δεν επιλέγει χωρίς λόγο τις επισκέψεις. Είναι μια καθοριστική στιγμή για τη χώρα.

Εν μέσω πανδημίας με την Όμικρον να σκεπάζει την επικράτεια, δοκιμάζοντας τα όρια του δημοσίου συστήματος υγείας, την οικονομία να κινείται σε ευαίσθητα όρια, την ενεργειακή κρίση να προκαλεί αδιέξοδα, την εσωτερική πολιτική σύγκρουση να οξύνεται και τη Τουρκία να εντείνει το κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

-στέλνει συστημένο μήνυμα στο πρόεδρο Ερντογάν με ενδιάμεση στάση τη Χάγη. Η Ελλάδα δεν διεκδικεί δεν παραχωρεί σπιθαμή γης. Και η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών είναι παραχώρηση. Δεν έχουμε καμία διαφορά με τη Τουρκία παρά μόνον, η χώρα αποδέχεται να συζητήσει το θέμα των θαλάσσιων ζωνών και της ΑΟΖ επί τη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Τελεία και παύλα. Η Λήμνος είναι μια ανάσα! Η επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι μια άμεση απάντηση.

-στέλνει μήνυμα πολιτικής ενότητας και εθνικής μνήμης με την επίσκεψη του στο Μουσείο Δημοκρατίας, μαζί με τη Δήμαρχο Μαρία Κακαλή, θέλοντας να αποτίσει τιμή στους πολιτικούς εξόριστους που φυλακίστηκαν στο μαρτυρικό νησί, στις σκοτεινές εποχές του παρελθόντος. Το παρελθόν δεν αλλάζει. Η επίσκεψη έχει μήνυμα πολιτικού συμβολισμού. Κανείς δεν ξεχνάει. Το μέλλον επιτάσσει μια διαφορετική πολιτική επικοινωνία και δράση.

-η επίσκεψη του στη Λήμνο, πέραν της εξωτερικής υπόθεσης ενέχει και μια αλλά η διάσταση. Είναι κυριολεκτικά η πρωταθλήτρια στον εμβολιασμό από το σύνολο των νησιών του Β. Αιγαίου. Σημειωτέον πως τα κρούσματα είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Αλλά και η οικονομική της ανάπτυξη με το περίφημο σε όλο το κόσμο κρασί Λήμνου.

-η θρησκευτική εορτή των Θεοφανείων για την Ορθοδοξία αποτελεί μια από τις ιερές στιγμές. Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Ιερόθεο που αποτελεί έναν εκ των πιο φωτισμένων θεολόγων της χώρας με πλούσια και έντονη δράση υπέρ των εμβολιασμών και κατά του σκοταδισμού…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments