Ελλάδα

Ναυάγιο στη Φολέγανδρο: Βρέθηκαν 4 σοροί σε παραλίες – Ανάμεσά τους ένα παιδί

Ναυάγιο στη Φολέγανδρο: Βρέθηκαν 4 σοροί σε παραλίες – Ανάμεσά τους ένα παιδί
Σε ακτές της Φολέγανδρου και της Νάξου βρέθηκαν τα πτώματα ενός παιδιού, δύο γυναικών κι ενός άνδρα

Χωρίς τέλος η τραγωδία που σημειώθηκε παραμονές Χριστουγέννων με τη βύθιση σκάφους με πρόσφυγες έξω από τη Φολέγανδρο.

Το πρωί της Πέμπτης στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν και περισυνέλεξαν τις σορούς μιας γυναίκας και ενός παιδιού. Αρχικά βρέθηκε η σορός ενός 10χρονου κοριτσιού στην Αγιασσό Νάξου, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε το πτώμα γυναίκας αγνώστων στοιχείων ηλικίας περίπου 35 ετών, στην παραλία Πυργάκι στα νοτιοανατολικά του νησιού. Νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας βρέθηκε η σορός και ενός άνδρα ηλικίας περίπου 20 με 25 ετών πάλι στην περιοχή Αγιασσού.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι και οι τρεις σοροί που βρίσκονται σε προχωρημένη σήψη, ανήκουν πιθανόν σε πρόσφυγες που επέβαιναν στο δουλεμπορικό σκάφος το οποίο ναυάγησε στις 22 Δεκεμβρίου ανοιχτά της Φολέγανδρου.

Την Τετάρτη  το Λιμενικό είχε ανασύρει από την περιοχή Λιβάδι της Φολέγανδρου την σορό άλλης μιας γυναίκας. Συνολικά στο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι.

Οι σοροί αναμένεται να μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Τραγωδία παραμονές Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αρχικά κάποιοι εκ των επιβαινόντων στο σκάφος που βυθίστηκε επέβαιναν περίπου 30 άτομα, ενώ σύμφωνα με δήλωση διασωθέντα επέβαιναν περίπου 50 άτομα.

Στο σκάφος αρχικά εκδηλώθηκε μηχανική βλάβη και στη συνέχεια εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα τη βύθισή του. Μόνο δύο από τους 12 διασωθέντες φορούσαν σωσίβιο, ενώ το σκάφος που βυθίστηκε φέρεται να μη διέθετε καν, σωστικό ή άλλο εξοπλισμό ασφαλείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments