Διεθνή

Μαφιόζος φυγάς πιάστηκε στα πράσα από το Google View

Μαφιόζος φυγάς πιάστηκε στα πράσα από το Google View
Ο καταδικασμένος δολοφόνος Gioacchino Gammino εντοπίστηκε σε πόλη της Ισπανίας όπου ζούσε επί 20 χρόνια

Φυγόποινος Ιταλός μαφιόζος ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση από τις ιταλικές Αρχές εντοπίστηκε σε μια ισπανική πόλη αφού το Google Street View τον «έπιασε» σε ένα στιγμιότυπο.

Ο Gioacchino Gammino, ένας καταδικασμένος δολοφόνος που περιλαμβάνεται στους πιο καταζητούμενους γκάνγκστερ της Ιταλίας, συνελήφθη στο Galapagar, μια πόλη κοντά στη Μαδρίτη, όπου με τα χρόνια είχε παντρευτεί, άλλαξε το όνομά του σε Manuel, εργαζόταν ως σεφ και είχε κατάστημα φρούτων και λαχανικών.

Η αστυνομία της Σικελίας διεξήγαγε αρκετές έρευνες για την αναζήτηση του  Gammino 61ετών, και ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε το 2014. Ο δραπέτης εντοπίστηκε στην Ισπανία, αλλά ήταν το Google Street View που βοήθησε στον εντοπισμό της ακριβούς τοποθεσίας του.

Το εργαλείο πλοήγησης, προσβάσιμο μέσω του Google Maps, είχε απαθανατίσει μια εικόνα δύο ανδρών που συνομιλούσαν έξω από ένα κατάστημα φρούτων και λαχανικών που ονομάζεται El Huerto de Manu, ή Κήπος του Manu, στο Galapagar. Η αστυνομία πίστευε ότι ένας από τους άνδρες έμοιαζε πολύ με τον Gammino, αλλά η ταυτότητά του επιβεβαιώθηκε μόνο όταν βρήκαν μια λίστα για ένα κοντινό εστιατόριο που ονομάζεται La Cocina de Manu ή Manu’s Kitchen.

Το κατάστημα και το εστιατόριο είναι τώρα κλειστά, αλλά η αστυνομία βρήκε μια φωτογραφία του Gammino, ντυμένο με τη στολή του σεφ, σε μια σελίδα στο Facebook για το La Cocina de Manu που υπήρχε ακόμα. Ήταν εύκολα αναγνωρίσιμος από την ουλή στην αριστερή πλευρά του πηγουνιού του.

H σύλληψη

Ο Gammino συνελήφθη στις 17 Δεκεμβρίου, αλλά οι λεπτομέρειες σχετικά με τη σύλληψή του δεν ήρθαν στο φως μέχρι που αναφέρθηκαν από τη La Repubblica την Τετάρτη.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από τον εισαγγελέα του Παλέρμο, Φραντσέσκο Λο Βόι, ο οποίος ηγήθηκε της τελευταίας έρευνας.
«Δεν είναι σαν να περνάμε τις μέρες μας περιδιαβαίνοντας στους Χάρτες της Google για να βρούμε φυγάδες», είπε στον Guardian. «Υπήρξαν πολλές προηγούμενες και μακροχρόνιες έρευνες, που μας οδήγησαν στην Ισπανία. Ήμασταν σε καλό δρόμο, με τους Χάρτες της Google να βοηθούν στην επιβεβαίωση των ερευνών μας.»
Μετά από 20 χρόνια κρυμμένος, ο Gammino σκέφτηκε ότι είχε καταφέρει να κόψει όλους τους δεσμούς του με τη Σικελία. Κατά τη σύλληψή του, φέρεται να είπε στην αστυνομία: «Πώς με βρήκατε; Δεν έχω τηλεφωνήσει καν στην οικογένειά μου εδώ και 10 χρόνια!».

Ο Gammino ανήκε στη μαφία του Αγκριτζέντο της Σικελίας, η οποία βρισκόταν σε μια αιματηρή κόντρα με την Κόζα Νόστρα, το κύριο δίκτυο μαφίας της Σικελίας, τη δεκαετία του 1990. Συνελήφθη για πρώτη φορά το 1984, όταν ανακρίθηκε από τον δικαστή κατά της μαφίας Τζιοβάνι Φαλκόνε, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη μαφία σε παγιδευμένο αυτοκίνητο το 1992.

Ο Gammino ήταν καταζητούμενος για φόνο και διάφορα άλλα εγκλήματα που σχετίζονται με τη μαφία. Συνελήφθη για δεύτερη φορά στη Βαρκελώνη το 1998. Εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης στη φυλακή Rebibbia της Ρώμης όταν, το 2002, κατάφερε να δραπετεύσει κατά τη διάρκεια της αναταραχής που επικρατούσε λόγω γυρισμάτων μιας ταινίας στη φυλακή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας δραπέτης συλλαμβάνεται με τη βοήθεια του διαδικτύου. Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ο Mark Feren Claude Biart συνελήφθη στην Καραϊβική αφού εμφανίστηκε σε βίντεο μαγειρικής στο YouTube. Ο Biart βρισκόταν σε φυγή από το 2014, όταν οι Ιταλοί εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψή του για διακίνηση κοκαΐνης στην Ολλανδία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments