Οικονομία

Σκυλακάκης για ενεργειακή κρίση: Τα μέτρα στήριξης καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της επιβάρυνσης

Σκυλακάκης για ενεργειακή κρίση: Τα μέτρα στήριξης καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της επιβάρυνσης
Σκυλακάκης για ενεργειακή κρίση: Για τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν στην ενέργεια μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης

Για τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν στην ενέργεια μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης. «Η αύξηση των διεθνών τιμών στο φυσικό αέριο, που τώρα είναι πέντε φορές πάνω από το 2019, μας έχει κάνει όλους φτωχότερους» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σκυλακάκης ενεργειακή κρίση: Τι είπε για τα νέα μέτρα

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι με τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση, την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις της, «ο κόσμος θα την πληρώσει ούτως ή άλλως, τώρα ή στο μέλλον. Η ελληνική οικονομία θα την πληρώσει. Το Κράτος παίρνει λεφτά από τους φορολογούμενους. Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει το Κράτος και να μην την πληρώσει ο φορολογούμενος.

Όπως ανέφερε, «έρχεται το Κράτος να μετριάσει την επιβάρυνση με επιδότηση στους λογαριασμούς. Καλύπτουμε ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της επιβάρυνσης, ουσιαστικά στέλνοντας το πρόβλημα στο μέλλον».

Σκυλακάκης για ενεργειακή κρίση: Θα χρειαστεί και μόνιμος μηχανισμός

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως «αυτό που έγινε αφορά τον Ιανουάριο, είναι ένα τεράστιο ποσό και είναι εκτός πραγματικότητας όποιος λέει ότι είναι λίγα τα χρήματα. Τον Φεβρουάριο θα επανέλθουμε, αναλόγως και της πορείας των διεθνών τιμών. Θα χρειαστεί και ένας πιο μόνιμος μηχανισμός, αλλά οι τιμές έχουν εκρηκτική άνοδο και πτώση. Στην φάση αυτή της μεγάλης αναταραχής θα πρέπει να πηγαίνουμε βήμα – βήμα και στο μέλλον θα υπάρξει πιο μόνιμο σύστημα».

Για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης

Για τον  Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, ώστε να αποσυμπιεστούν οι τιμές στις αντλίες των πρατηρίων και η επιβάρυνση στο κόστος υπηρεσιών και παραγωγής και διάθεσης αγαθών, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι «το κόστος του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο είναι 4 εκατομμύρια, είναι αστείο, όταν μιλάμε για 400 εκατομμύρια βοήθειας σε έναν μήνα. Οι πιο φτωχοί Έλληνες, 1,5 εκατομμύρια νοικοκυριά, δεν έχουν κανένα αυτοκίνητο. Όταν μειώνεις τον Ειδικό φόρο Κατανάλωσης στην βενζίνη δεν δίνεις τίποτα στους πιο φτωχούς και δίνεις βοήθεια σε εκείνους που έχουν 2 και 3 αυτοκίνητα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments