Αθλητισμός

Τζόκοβιτς: Τη Δευτέρα η απόφαση για τη συμμετοχή του στο Open της Αυστραλίας

Τζόκοβιτς: Τη Δευτέρα η απόφαση για τη συμμετοχή του στο Open της Αυστραλίας
Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς θα προσκομίσουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο 35χρονος αθλητής νόσησε από κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου

Τη Δευτέρα θα ξεκαθαριστεί το αν θα αγωνιστεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία. Οι δικηγόροι του Σέρβου τενίστα θα κληθούν να αποδείξουν εάν ο πελάτης τους δικαιούται να εξαιρεθεί από την αυστηρή νομοθεσία που έχει επιβληθεί για την είσοδο στη χώρα, λόγω της πανδημίας ή θα απελαθεί και δε θα πάρει μέρος στο Australia Open.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Sky News, η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς θα προσκομίσει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο 35χρονος αθλητής νόσησε από κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου του 2021.

Εφόσον ευσταθεί το δημοσίευμα, τότε ο Τζόκοβιτς θα έπρεπε να έχει τεθεί σε καραντίνα από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα. Ωστόσο, αναρτήσεις στα social media αποδεικνύουν ότι ο Σέρβος τενίστας στις 17 Δεκεμβρίου παρέστη σε εκδηλώσεις με αρκετό κόσμο και φωτογραφήθηκε με πολλούς θαυμαστές του.

Στο Βελιγράδι, ο Σρντάν Τζόκοβιτς, πατέρας του Νόβακ, μιλώντας σε πλήθος συγκεντρωμένων, παρομοίωσε την περιπέτεια του γιου του με τα πάθη του Χριστού, δείχνοντας πόσες διαστάσεις έχει πάρει αυτή η ιστορία. «Ο Ιησούς καταδιώχθηκε, σταυρώθηκε και υπέμεινε πολλές δοκιμασίες αλλά παραμένει ζωντανός μαζί μας. Το ίδιο και ο Νόβακ τις τελευταίες μέρες» τόνισε.

Ο Τζόκοβιτς δεν έχει υποστήριξη μόνο στη Σερβία, αλλά και στην Αυστραλία. Έξω από το ξενοδοχείο που κρατείται στη Μελβούρνη, δεκάδες άνθρωποι φωνάζουν συνθήματα, κρατάνε πλακάτ και χορεύουν, για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους.

Ο ομογενής, Νικ Κύργιος τόνισε ότι θα προτιμούσε να αποφύγει τη διασταύρωση με τον Σέρβο στο ταμπλό. «Εάν του επιτραπεί να παίξει στο Australia Open, δε θα ήθελα καμία συνάντηση μαζί του. Αναγνωρίζω ότι θα είναι πολύ τσαντισμένος. Θα είναι αποφασισμένος να παίξει καλά και να απαντήσει με την απόδοση του σε ότι συμβαίνει εδώ. Και εγώ δεν θα ήθελα να βρεθώ με τον Νόβακ», είπε.

Η Τσέχα τενίστρια, Ρενάτα Βοράτσοβα, η βίζα της οποίας ακυρώθηκε χθες από την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, αποφάσισε να φύγει από τη χώρα. Η Βοράτσοβα είχε οδηγηθεί στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Τζόκοβιτς, αφού συνελήφθη από τη συνοριακή αστυνομία.

Πρόσφατα η Βοράτσοβα είχε αγωνιστεί στο Melbourne Summer Set, ένα τουρνουά που χρησιμοποιείται ως προετοιμασία για το Australia Open.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments