Πολιτική

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση αρνείται να προβλέψει άδεια ειδικού σκοπού

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση αρνείται να προβλέψει άδεια ειδικού σκοπού
Ηλιόπουλος: O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να χορηγηθεί άμεσα άδεια ειδικού σκοπού σε όσους γονείς εργάζονται και τα παιδιά τους νοσούν.

Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Κυβέρνηση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωση του ανέφερε ότι θα πρέπει να χορηγηθεί άμεσα άδεια ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς, των οποίων τα παιδιά νοσούν.

«Παρά το πρωτοφανές μπάχαλο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, με ελλείψεις ακόμα και στα self test, ήδη έχουν καταγραφεί πάνω από 15.000 κρούσματα σε μαθητές και μαθήτριες», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ σημειώνει ότι «οι γονείς τους θα πάνε κανονικά στην εργασία τους με κίνδυνο ακραίας διασποράς του ιού, αφού η κυβέρνηση αρνείται να προβλέψει άδεια ειδικού σκοπού».

Κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι εφαρμόζει «συνειδητά πολιτική ανοσίας της αγέλης», καταλήγει: «Eίναι απαραίτητη η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς τόσο για την προστασία των παιδιών που νοσούν, όσο και για τον περιορισμό της διασποράς».

Nάσος Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι θα χάνουμε καθημερινά δεκάδες ανθρώπους

Ηλιόπουλος: Τι είπε για τα σχολεία

Ο εκπρόσωπος Τύπου απεύθυνε τον λόγο στη κυβέρνηση υπενθυμίζοντας την «τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και πέρα από τα όσα δεν έχει κάνει η κυβέρνηση, δεν έχει προβλέψει καν το πιο απλό -να δίνεται άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν νοσήσει».

Παράλληλα στήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει βοηθήσει την ελληνική κοινωνία με κανένα τρόπο: «Να δούμε ένα παράδειγμα που πάνε τα λεφτά που δίνει η ΝΔ; Ενώ το 2019 ψήφιζε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει ένα μέρος της 13ης σύνταξης, με το που βγήκε κυβέρνηση το κατάργησε. Και τα λεφτά αυτά που έκτοτε επί τρεις χρονιές δεν δίνονται, αυτά τα 2,5 δισ. ευρώ που χάνονται από τους χαμηλοσυνταξιούχους, πηγαίνουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Ταυτόχρονα κόβει η κυβέρνηση από τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας έως και 268 ευρώ».

Τέλος, κατέληξε χαρακτηρίζοντας την αναφορά του κ. Μητσοτάκη στον Άη Στράτη «και προσβλητική και προκλητική». «Το να μιλάει ο πρωθυπουργός για διχασμό ανάμεσα στο βασανιζόμενο και στον βασανιστή δεν είναι απλός ιστορικός αναθεωρητισμός αλλά ξέπλυμα του βασανιστή. Η ΝΔ χαρακτηρίζεται από μια alt-right λογική στα θέματα ιστορικής μνήμης. Τα στελέχη της έχουν αναφερθεί στον Β παγκόσμιο πόλεμο ως σύγκρουση με λαϊκισμό φοβούμενοι να πουν τις λέξεις φασισμός και ναζί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments