Οικονομία

Παγκόσμια Τράπεζα: Προβλέπει επιβράδυνση της ανάπτυξης λόγω Όμικρον

Παγκόσμια Τράπεζα: Προβλέπει επιβράδυνση της ανάπτυξης λόγω Όμικρον
Παγκόσμια Τράπεζα: Οικονομική επιβράδυνση προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Οικονομική επιβράδυνση προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Σύμφωνα με τις προβλέψεις εντείνει τόσο την έλλειψη εργατικού δυναμικού όσο και τα προβλήματα ανεφοδιασμού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχε κάνει τον περασμένο Ιούνιο, ο διεθνής οικονομικός θεσμός αναθεώρησε προς τα κάτω (0,2 της μονάδας) την πρόβλεψή του για αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ τη φετινή χρονιά, στο 4,1% και στο 5,5% (επίσης -0,2% κάτω) για το 2021.

Σύμφωνα με διάφορες υποθέσεις, «οι ταυτόχρονες οικονομικές αναταράξεις που προκαλούνται από την Omicron θα μπορούσαν να επιβραδύνουν ακόμη περισσότερο την παγκόσμια ανάπτυξη φέτος, από 0,2 έως 0,7 της μονάδας», πρόσθεσε. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να περιοριστεί στο 3,4-3,9%.

Παγκόσμια Τράπεζα: Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας σημείωσε ότι ο κορωνοϊός  εξακολουθεί να πλήττει, ιδίως τους πολίτες των φτωχότερων χωρών. Ο κόσμος παρακολουθεί μια «ανησυχητική ανατροπή» της μείωσης της φτώχειας και της βελτίωσης της διατροφής και της υγείας, τόνισε στην τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Εξέφρασε επίσης έντονες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εκπαίδευση: «το ποσοστό των παιδιών ηλικίας 10 ετών που δεν ξέρουν να διαβάσουν μια απλή ιστορία αυξήθηκε από το 53% στο 70% στις χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα», επισήμανε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments