Ελλάδα

Δίκη metoo: Αρνήθηκε την κατηγορία βιασμού ο προπονητής ιστιοπλοϊας

Δίκη metoo: Αρνήθηκε την κατηγορία βιασμού ο προπονητής ιστιοπλοϊας
Δίκη metoo: Ο προπονητής ιστιοπλοϊας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης αθλήτριας αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Ξεκίνησε η πρώτη δίκη για το ελληνικό metoo. Η πρώτη δίκη  αφορά βιασμό ανήλικης αθλήτριας που καταγγέλθηκε στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης στοιχείων από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης που ξεκίνησε πριν έναν χρόνο με πρώτη καταγγέλλουσα την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία κατέθεσε στην δίκη.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 26 Ιανουαρίου. Ακόμη, οι τακτικοί δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αποφάσισαν η κατάθεση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας να γίνει κεκλεισμένων των θυρών με την παρουσία, μόνο των δικαστών, των ενόρκων και των δικηγόρων των δύο πλευρών για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής του θύματος.

Τι ανέφερε ο κατηγορούμενος

«Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας» είπε ο κατηγορούμενος κατά την πρώτη τοποθέτηση του στο ακροατήριο. 

«Nα κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ…»

Η 21 ετών σήμερα παθούσα με την στήριξη και συμπαράσταση της κ. Μπεκατώρου είχε καταγγείλει πριν έναν χρόνο στον Εισαγγελέα όσα βίωσε στα χέρια του προπονητή της επιβεβαιώνοντας όσα είχε ήδη καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση της, η Ολυμπιονίκης.

Ο προπονητής είχε συλληφθεί με ταχύτατες διαδικασίες στο νησί που κατοικούσε και είχε μεταφερθεί στην Εισαγγελία της Αθήνας και εν συνεχεία στο ανακριτικό γραφείο όπου απολογούμενος είχε αρνηθεί τις πράξεις που του αποδίδονται και είχε ισχυριστεί πως η ερωτική του σχέση με την ανήλικη ξεκίνησε όχι όταν εκείνη ήταν 11 χρονών αλλά αργότερα . Επικαλέστηκε επίσης «συναίνεση» του θύματος ενώ ενώπιον της ανακρίτριας είχε πει πως αγαπά ακόμη το θύμα και πως η 21χρονη θα πρέπει «να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ» .

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύψεις για το #metoo στον αθλητισμό: 37 καταγγελίες για 40 προπονητές – Οι μισοί εν ενεργεία, κανείς δεν έχει κληθεί Σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα για την παραπομπή στο δικαστήριο του προπονητή , ο κατηγορούμενος «άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της». Ο εισαγγελικός λειτουργός μάλιστα τονίζει πως ο 39χρονος «χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments