Πολιτική

Θεοδωρικάκος για ΑΠΘ: Ασφάλεια και ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο

Θεοδωρικάκος για ΑΠΘ: Ασφάλεια και ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο
Θεοδωρικάκος για ΑΠΘ: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε σε συνέντευξη του για την εκκένωση που έκαναν οι αρχές σε κατάληψη.

O Τάκης Θεοδωρικάκος τοποθετήθηκε για τις καταλήψεις που γίνονται στο ΑΠΘ. Νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές έκαναν έφοδο στο πανεπιστήμιο προκειμένου να εκκενώσουν μία νέα κατάληψη που έγινε στο Χημείο.

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν το χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα. Όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του. Θεοδωρικάκος

Τι ανέφερε για το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, πρόκειται για απροκάλυπτη βία που καταδικάζεται απερίφραστα από όλους. Η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τους ενόχους, άρα θα πρέπει κανείς να εμβαθύνει με αφορμή αυτό το περιστατικό.

Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας, το οποίο είναι ευθύνη της πρυτανικής αρχής, θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες και συνεργασία με την Αστυνομία όταν χρειάζεται», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

15 προσαγωγές στο ΑΠΘ

Δυνάμεις των ΜΑΤ, σύμφωνα με το GRTimes.gr, μπήκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στους χώρους της νέας κατάληψης στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει ήδη 15 προσαγωγές ατόμων που έχουν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Μέσα στον χώρο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πέτρες από τα μπάζα του βιολογικού, στυλιάρια, ασύρματοι και φυλλάδια. Η συγκεκριμένη κατάληψη αφορούσε ένα μικρό λυόμενο κτίριο μέσα στο οποίο στεγάζεται εργαστήριο.

Η αστυνομία για να μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στο χώρο άνοιξε σύμφωνα με πληροφορίες τρύπα, στο πίσω μέρος του κτιρίου, ενώ όλοι οι τοίχοι ήταν βαμμένοι με spray και συνθήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments