Ελλάδα

Ferrari ατύχημα: Από τον Βακάκη μέχρι τον Mad Clip, το γκάζι θέλει σύνεση

Ferrari ατύχημα: Από τον Βακάκη μέχρι τον Mad Clip, το γκάζι θέλει σύνεση
Ο Τζώρτζης Μονογυιός έχασε επί τόπου τη ζωή του. Kατάφεραν να τον βγάλουν από τη Ferrari του, την οποία είχε μόλις αγοράσει

Χθες το βράδυ ζήσαμε μια επανάληψη της τραγωδίας που λέγεται ελλιπής οδηγική παιδεία.

Ο Τζώρτζης Μονογυιός,  αδελφός της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Μονογυιού,  έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου προσκρούοντας σε δέντρο. Ο Τζώρτζης Μονογυιός έχασε επί τόπου τη ζωή του. Κατάφεραν να τον βγάλουν από τη Ferrari του, την οποία είχε μόλις αγοράσει και μάλιστα από αντιπροσωπεία που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων από το σημείο της τραγωδίας.

Η 35χρονη σύντροφός του κατάφερε να βγει από το στραπατσαρισμένο αυτοκίνητο και λίγο μετά κατέρρευσε. Νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη.

«Έρχομαι να σου δείξω τι γκάζια έχει το εργαλείο» ήταν, τα λόγια που είπε ο Τζώρτζης Μονογυιός σε φίλο του λίγη ώρα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Είχε αγοράσει πριν από μερικά 24ωρα το αμάξι των ονείρων του και λέγεται πως χθες, την ημέρα του τροχαίου δηλαδή, το οδηγούσε για πρώτη φορά.

Παθογένεια της ταχύτητας

Βακάκης, Ζαχαριάς, Mad Clip και πολλοί άλλοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, στην πλειονότητα δίχως να εμπλέκεται δεύτερο όχημα και λόγω της απώλειας ελέγχου του οχήματος.  Το κοινό χαρακτηριστικό των δυστυχημάτων αυτών έχει να κάνει με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τα οποία αφενός όπως λένε ειδικοί δεν κάνουν για τους ελληνικούς δρόμους και αφετέρου σε ανεκπαίδευτα χέρια, αποτελούν στην κυριολεξία φονικά όπλα.

Μόλις χθες, ο πρώτος 17χρονος πήρε δίπλωμα οδήγησης. Το ερώτημα που τίθεται εύλογα είναι, όσοι πιάνουν τιμόνι ξέρουν πράγματι να οδηγούν; Και η οδηγική συμπεριφορά είναι τελικά κάτι που μαθαίνεται, επιβάλλεται από την Πολιτεία ή αποτελεί δείγμα κοινωνικής συνείδησης;

Μέχρι να δωθούν οι απαντήσεις, δυστυχώς θα συνεχίσουμε να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Έως ότου καταλάβουμε όλοι, πως το αυτοκίνητο είναι ένα μέσο μεταφοράς, δεν είναι προέκταση του «εγώ» μας, ούτε μέσο εκτόνωσης απωθημένων, ούτε  επιβεβαίωση του κοινωνικού στάτους μας. Είναι ένα εργαλείο που απαιτεί σεβασμό και το γκάζι είναι κάτι που θέλει σύνεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments