Τεχνολογία

Xbox One: Σταμάτησε η παραγωγή της κονσόλας

Xbox One: Σταμάτησε η παραγωγή της κονσόλας
Xbox One: Η Microsoft αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή τη κονσόλας, αποσύροντας το έτσι σταδιακά από την κυκλοφορία.

Τέλος εποχής για το Xbox One. Από ότι φαίνεται η Microsoft σταμάτησε οριστικά την παραγωγή της κονσόλας Xbox One. «Προκειμένου να εστιαστούμε στην παραγωγή των Xbox Series X/S, σταματήσαμε την παραγωγή όλων των κονσολών Xbox One στα τέλη του 2020» δήλωσε στο Verge η Σίντι Ουόκερ, διευθύντρια μάρκετινγκ για το Xbox.

Η Microsoft είχε ακολουθήσει την ίδια τακτική το 2020, όταν απέσυρε το Xbox One X και το Xbos One S πριν από το λανσάρισμα του Xbox Series X. To Xbox Series X έφτασε στην αγορά τον Νοέμβριο του 2020, επτά χρόνια μετά το ντεμπούτο του προηγούμενο μοντέλο, με τη Microsoft να επιχειρεί την αυξημένη αγοραστική κίνηση που έφεραν η πανδημία και τα lockdown.

Ασαφείς οι λόγοι της απόφασης

Παραμένει ασαφές αν η τελευταία κίνηση της εταιρείας σχετίζεται με τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς και εξαρτήματα στην παγκόσμια αγορά. Όπως ανέφερε την Πέμπτη το Bloomberg, η Sony έδωσε παράταση στην παραγωγή του PlayStation 4 καθώς τα προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας περιορίζουν την παραγωγή του νεότερου PS5.

Το Νοέμβριο, η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei ανέφερε ότι η Nintendo μείωσε κατά 20% την παραγωγή της κονσόλας Switch λόγω των ελλείψεων.

To Χbox series X

Τη νέα της κονσόλα αποκάλυψε στα The Game Awards η Microsoft. Tο Xbox Series X, το οποίο θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020, μοιάζει με tower υπολογιστή και είναι πολύ πιο ψηλό από τον προκάτοχό του, το Xbox One X.

Πρόκειται για τη νέα κονσόλα της Microsoft, η οποία μέχρι τώρα ήταν γνωστή με την κωδική της ονομασία, Project Scarlett. Η εταιρία τονίζει πως πρόκειται για την γρηγορότερη και πιο ισχυρή κονσόλα που δημιούργησε ποτέ και θέλει να θέσει ένα νέο πήχη για την απόδοση, την ταχύτητα και τη συμβατότητα. Το Xbox Series X θα είναι τέσσερις φορές πιο δυνατό από το Xbox One X, όντας συγχρόνως όσο πιο ήσυχο και αποδοτικό γίνεται. Ο σχεδιασμός της κονσόλας θα επιτρέπει να την τοποθετήσετε τόσο οριζόντια όσο και κάθετα.

Συγχρόνως, η Microsoft αποκάλυψε και το νέο Xbox Wireless Controller. Το σχήμα του και το μέγεθός του έχουν προσαρμοστεί για να είναι βολικότερο για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Επιβεβαιώθηκε πως το χειριστήριο θα έχει αποκλειστικό Share πλήκτρο για την καταγραφή screenshots και clips. Επίσης, το d-pad του προέρχεται από το Xbox Elite Series 2 Wireless Controller και έτσι υπόσχεται μεγαλύτερη ακρίβεια. Το νέο Xbox Wireless Controller θα είναι συμβατό με τα Xbox One και Windows 10 και θα περιλαμβάνεται με κάθε Xbox Series X κονσόλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments